Στην Βουλή από το ΚΚΕ το θέμα των απολυμένων από την εφημερίδα "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ" (Video)

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας “Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ”. Οι εργαζόμενοι αργότερα βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας. Προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και καταγγέλουν επαγγελματική δίωξη εναντίον του συνδικαλιστή δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή. Ερώτηση στην Βουλή προανήγγειλε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος

Στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο ο απολυμένος δημοσιογράφος της εφημερίδας “Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ”, Θανάσης Βογιατζής και οι 8 απολυμένοι εργαζόμενοι στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου του ίδιου εργοδότη.

Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας, η δικηγόρος δηλαδή της εφημερίδας “Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ”, κατέθεσε στον επόπτη την απόλυση του δημοσιογράφου, χωρίς να τοποθετηθεί και χωρίς να επιχειρηματολογήσει πάνω στην απόφαση της διοίκησης της εφημερίδας να προχωρήσει στην απόλυση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Δεν αναφέρθηκε καν στο επιχείρημα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος η εφημερίδα, πως η απόλυση δηλαδή οφείλεται σε “αδυναμία συνεργασίας”.

Πάμπολλες ήταν οι τοποθετήσεις υπέρ του δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή, ενώ όλες είχαν έναν κοινό παρανομαστή, καθώς κάνανε λόγο για εκδικητική απόφαση της Διοίκησης στο πρόσωπο του συνδικαλιστή και δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της Προέδρου της Ένωσης Τεχνικών Τύπου και εργαζόμενης στην εφημερίδα “Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ” κ. Χρύσας Πάρνου.

Στην τοποθέτηση της υπογράμμισε πως η άδικη απόφαση απόλυσης του Θανάση Βογιατζή από την εφημερίδα “Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ”, ήταν απόρροια της συνδικαλιστικής δράσης που είχε αναπτύξει έντονα τα τελευταία δύο χρόνια ο δημοσιογράφος, στην προσπάθειά του να προστατέψει τα δικαιώματα των συναδέλφων του, ενώ σημείωσε πως η απόλυσή του ήταν ένα είδος τιμωρίας στην άρνησή του να υπογράψει την μείωση των αποδοχών του κατά 20%.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιπες τοποθετήσεις, όπως της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τύπου, του Γραμματέα της Ένωσης Συντακτών – Θεσσαλίας, Στ.Ελλάδος και Εύβοιας Μάκη Μπαλή, του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου Κώστα Στεργίου, αλλά και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του εργοστασίου IMAΣ, του κυρίου Πανόπουλου, ο οποίος γνωστοποίησε στον επόπτη την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του εργοστασίου σύμφωνα με την οποία ζητούν την άμεση εναπρόσληψη του δημοσιογράφου.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του Βουλευτή ΚΚΕ Μαγνησίας Απόστολου Νάνου, ο οποίος ζήτησε επίσης την επαναπρόσληψη του δημοσιογράφου, ενώ γνωστοποίησε πως σκοπεύει άμεσα να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, με σκοπό να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και να σταματήσει η μαύρη εργασία δημοσιογράφων.

Η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας Μαγνησίας αναμένεται την Παρασκευή το πρωί, ενώ τόσο ο δημοσιογράφος Θανάσης Βογιατζής, όσο και οι υπόλοιποι 8 απολυμένοι δηλώνουν αισιόδοξοι.

Να σημειωθεί ότι πριν την τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από την Επιτροπή Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΜΕ, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας “Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ”, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, οι οποίες θα είναι ανάλογες με τη στάση που θα κρατήσει η εργοδοσία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει