Στην κόλαση της Γάζας: Η συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού από τα συντρίμμια

[ad_1]

«Θα πληρώσουμε με το αίμα μας …»

Το έγκλημα στη Γάζα έζησε χθες το βράδυ  ένας Παλαιστίνιος γιατρός ο Τζαμίλ Σουλειμάν που ήταν για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη για σπουδές  και μιλά ελληνικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη μας επικοινωνία μαζί του  ήταν λίγες ώρες πριν  την επίθεση στην πόλη που στοίχισε τις ζωές εκατοντάδων αμάχων. «Εδώ θα μείνω  ,δεν πρόκειται να φύγω», είπε στo Zougla.gr

Στη δεύτερη επικοινωνία που είχαμε μαζί του μετά την επίθεση ήταν εμφανής η αγωνία του αλλά και η ανησυχία του.

«Η κατάσταση είναι χάλια. Χτυπάνε συνέχεια .Υπάρχουν πτώματα ,υπάρχουν τραυματισμένοι .Αυτό που έγινε είναι σφαγή.Όταν έγινε ο βομβαρδισμός ήμουν κοντά στο νοσοκομείο σε απόσταση λιγότερη από ένα χιλιόμετρο .Υπήρχαν ασθενείς ,τραυματίες ,παιδιά ακόμα και νεογνά .Θέλουν να σκοτώσουν ανθρώπους. Οι συνθήκες επιβίωσης στην πόλη είναι εξαιρετικά δύσκολες .Χωρίς νερό ,χωρίς ρεύμα ,χωρίς διαδίκτυο με ελάχιστα τρόφιμα που  είναι πανάκριβα όπως ένα κιλό ψωμί. Έχουμε  συνηθίσει  να χτυπάνε .Θα πληρώσουμε με το αίμα μας,θα ποτίσουμε το χώμα με το αίμα μας , για να έχουμε την ελευθερία μας .Κανένας δεν μας σκέφτεται .Το 70  % αυτών που έχουν σκοτωθεί είναι γυναίκες και παιδιά Οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι γιατί υπάρχουν και άλλοι κάτω από τα σπίτια που έχουν βομβαρδιστεί. Δεν θα φύγουμε ..Ή θα πεθάνουμε ή θα ζήσουμε Όσο μπορώ και όσο έχω φωνή θα φωνάζω ότι αυτό που ζητάμε είναι η ελευθερία μας .Εδώ υπάρχουν παιδιά που έχουν σπουδάσει είναι μορφωμένοι .Εγώ είμαι 60 ετών  έχω οικογένεια ,γυναίκα ,παιδιά και εγγόνια  και φοβάμαι για όλους αυτούς .Είμαι άνθρωπος αλλά πρέπει όλο αυτό που γίνεται να τελειώσει μία και έξω .Φθάνει πια .Το να μην έχω εγώ την ελευθερία μου δεν πειράζει αλλά με πειράζει να μην είναι ελεύθερα τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σουλειμάν μας ειπε ότι δεν φοβάται και ως γιατρός  θα μείνει να βοηθήσει .Δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή να εγκαταλείψει τη Γάζα και αυτό που θέλει αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσει όσους περισσότερους συμπατριώτες του μπορεί και που έχουν ανάγκη .

Η μαρτυρία του δείχνει ότι όσοι έχουν μείνει στη Γάζα – και είναι πολλοί όπως μας αποκάλυψε- ζουν μία κόλαση και κανείς δεν ξέρει πως θα τελειώσει .
Ο κ. Σουλειμάν μας είπε ότι το χτύπημα ήταν κοντά και στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου  σε ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην περιοχή που χρονολογείται πριν από 1500 χρόνια .

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει