Στη φάση της υλοποίησης η εκπόνηση μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Ζαγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Στη φάση της υλοποίησης η εκπόνηση μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ)

Δήμου Ζαγοράς προϋπολογισμού 290.310 ευρώ μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Χρήσιμο εργαλείο η μελέτη ΓΠΣ για την ανάπτυξη του Δήμου Ζαγοράς»

Εγκρίθηκε η συμβασιοποίηση στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο : «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Ζαγοράς Μαγνησίας», συνολικού προϋπολογισμού 290.310,56 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Η μελέτη αυτή αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς καθώς θα θέσει ως βασικούς στόχους:

– την προστασία και την ανάδειξη του χαρακτήρα της περιοχής (φυσικού και πολιτιστικού), μέσω της καλύτερης οργάνωσης των χρήσεων γης,

– την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος και

– την υποστήριξη – μέσω των ρυθμίσεων του χώρου – νέων ευκαιριών απασχόλησης και συγκράτησης του πληθυσμού.

Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αξιοποίηση κάθε αναπτυξιακού εργαλείου που μπορεί να συντελέσει στη στήριξη και στην ανάκαμψη της περιοχής».

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την εκπόνηση της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Ζαγοράς Νομού Μαγνησίας. Η μελέτη θα εκπονηθεί σε δυο στάδια. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, τη διάγνωση των προβλημάτων, προοπτικών και τάσεων του δήμου και τη διατύπωση της κατ’ αρχήν πρότασης ή των εναλλακτικών προτάσεων ρύθμισης της περιοχής. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τη λεπτομερή επεξεργασία του ΓΠΣ, με βάση την πρόταση η οποία θα προκριθεί από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία. Επιπλέον της μελέτης ΓΠΣ παραδίδεται η μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας καθώς και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την υλοποίηση της μελέτης από τον φορέα υλοποίησης του έργου, που είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει