Στο ΕΣΠΑ το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού 3ων Ειδικών Σχολείων Δήμου Αλμυρού»

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα μέσα από αποτελεσματικούς και υποστηρικτικούς τρόπους εκπαίδευσης»

Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της προμήθειας εξοπλισμού ειδικών σχολείων για το Δήμο Αλμυρού αποφάσισε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Κώστας Αγοραστός.
Ειδικότερα, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», το έργο με τίτλο:
«Προμήθεια Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων Δήμου Αλμυρού», προϋπολογισμού 208.902,59 ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τα σχολεία που εξοπλίζονται είναι τα εξής:
α) Ειδικό Νηπιαγωγείο Αλμυρού
β) Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού
γ) Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού

Στόχος του έργου είναι η κάλυψη των παραπάνω σχολείων με τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό τους στόχο που είναι να συμπεριλάβουν και να επανεντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία υποχρέωση που προωθείται από το Σύνταγμα.

Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τα Ειδικά Σχολεία αποτελούν έναν εξειδικευμένο τομέα του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, που στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή στην πράξη ειδικών μεθόδων και τεχνικών για την επίλυση των εκπαιδευτικών προβλημάτων των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Εμείς ως Αιρετή Περιφέρεια αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα και την διαφορετικότητα αυτών των παιδιών, οφείλουμε να τα στηρίξουμε και να τα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Έτσι τα παιδιά αυτά θα μπορέσουν να ενταχθούν και να ενσωματωθούν στην κοινωνία, νιώθοντας αυτοεκτίμηση και αυτονομία, μέσα από μια υποστηρικτική και αποτελεσματική εκπαίδευση, που θα παρέχεται σ’ αυτά τα σχολεία».

Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για τον εξοπλισμό ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και την ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει: Υπολογιστές – συσκευές ήχου και εικόνας, Διαδραστικούς Πίνακες, Έπιπλα, Εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμό εργαστηρίων υφαντικής και ραπτικής, αυτόνομης διαβίωσης, κηπουρικής, κεραμικής, μηχανολογίας – ηλεκτρολογίας, ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με προβλήματα όρασης ή κινητικά προβλήματα, λοιπό εξοπλισμό (για παιδικές χαρές, παραϊατρικά κλπ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει