Στο ΕΣΠΑ χρηματοδότηση εξοπλισμού Ειδικού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου

Την ένταξη ενός νέου έργου που θα συμβάλλει στην βελτίωση των εξοπλισμών στον τομέα της εκπαίδευσης στο ΕΣΠΑ / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία» το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ», προϋπολογισμού 229.659,45 ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και αφορά την προμήθεια του απαραίτητου και εξειδικευμένου εξοπλισμού που απαιτείται για την ορθή λειτουργία του ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Γαλανόβρυσης του Δήμου Ελασσόνας.

Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για ειδικά εργαστήρια, για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και για την ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική, της αυτονομίας του κάθε ατόμου και περιλαμβάνει:
– Υπολογιστές – συσκευές ήχου και εικόνας
– Διαδραστικούς Πίνακες
– Έπιπλα
– Εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής,
– Εξοπλισμό εργαστηρίων:
· υφαντικής και ραπτικής,
· αυτόνομης διαβίωσης,
· κηπουρικής
· κεραμικής
· μηχανολογίας – ηλεκτρολογίας
– Ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης
Με την ολοκλήρωση του έργου το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Γαλανόβρυσης θα υποβοηθηθούν στην εκπλήρωση του βασικού τους στόχου για επανένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει