Συμμετοχή μελών ΤΕΕ στα Δ.Σ. ΔΕΥΑ ζήτά η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ

Την συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΕ Μαγνησίας στα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΥΑ των Δήμων Αλμυρού, Ρ. Φεραίου, Σκιάθου και Σκοπέλου, ζητά με επιστολή της στους αντίστοιχους δημάρχους, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ. Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή…

“Αγαπητοί κ.κ. Δήμαρχοι,

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι θεωρούμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΕ Μαγνησίας στα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΥΑ των δήμων σας καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήσαμε, σε όλες τις υπόλοιπες ΔΕΥΑ της χώρας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων – κυρίως των ΤΕΕ-, βάσει του νόμου που διέπει τη λειτουργίας τους, συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ ήδη προχώρησαν στην παραπάνω απόφαση και το ΤΕΕ Μαγνησίας συμμετέχει με εκπρόσωπο του.

Όπως γνωρίζετε, το ΤΕΕ είναι ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας και ένα από τα κυριότερα αντικείμενα των ΔΕΥΑ είναι τα τεχνικά έργα.

Σήμερα η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στα οποία θα πρέπει όλοι οι φορείς συντονισμένα να συμβάλουμε και το ΤΕΕ Μαγνησίας θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα μέλη του διαθέτουν και τις γνώσεις και το κύρος να σταθούν αρωγοί σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί καθώς και στην προώθηση χρηματοδοτήσεων και κατασκευής έργων.

Σας ενημερώνουμε ότι εκπρόσωπος του ΤΕΕ είναι μέλος και του Περιφερειακού Συμβουλίου Υδάτων και όπως αντιλαμβάνεστε η στενή συνεργασία μεταξύ των φορέων, θα φέρει και καλύτερα αποτελέσματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νομού.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει