Συνάντηση ΕΚΠΟΛ με πολιτιστικούς συλλόγους για το πρόγραμμα Clear

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση των πολιτιστικών συλλόγων στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου της Μαγνησίας ,με σκοπό την ενημέρωση για το πρόγραμμα CLEAR το οποίο υλοποιεί η ΕΚΠΟΛ-Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, πέραν του Πρόεδρου κ.Χαλέβα Κωνσταντίνου, των Αντιπροέδρων κ.Μπλάνα Πέτρου και κας.Αργυρίου Αφροδίτη και του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα διεθνών σχέσεων του Δ.Σ. της ΕΚΠΟΛ Σαρακατσάνo Ιωάννη, εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο εξωτερικός συνεργάτης του προγράμματος CLEAR κ.Βουγιούκας Μάνος και η επιστημονική συνεργάτης της ΕΚΠΟΛ κα.Τακτικού Βικτώρια ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για την εξέλιξη της πορείας του προγράμματος. Η ΕΚΠΟΛ στα πλαίσια του έργου CLEAR, πραγματοποίησε πέντε εργαστήρια ηλεκτρονικής μάθησης μέσα από τη διαδικτυακή φόρμα που έχει δημιουργηθεί για τους σκοπούς του προγράμματος η οποία παρέχει χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα στις πολιτιστικές αξίες. Αναφορά έγινε επίσης και στη διαδικτυακή προσβασιμότητα στις πολιτιστικές αξίες μέσω των social media. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δύο πιλοτικές εμπειρίες τις οποίες έχει αναλάβει η ΕΚΠΟΛ.Η πρώτη αφορά την «Επιστροφή των Αργοναυτών» ως πρόταση να χαρακτηριστεί «Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης» και η δεύτερη αναφέρεται στο «Τρενάκι Πηλίου» για την διεκδίκηση του «Ευρωπαϊκού Σήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς».Το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις δύο προτάσεις και συμφώνησε στην ανάγκη στήριξης των πιλοτικών εμπειριών τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και από το κράτος.

Tέλος, o Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ.Χαλέβας πρότεινε τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου που θα εκπροσωπεί το σύνολο των πολιτιστικών συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίοι θα ομαδοποιηθούν σύμφωνα με τα διοικητικά όρια των Δήμων υπό την αιγίδα της ΕΚΠΟΛ- Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ

Κων/νος Χαλέβας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει