Το φάντασμα των καινούργιων μνημονίων, στο όνομα των επενδύσεων, πλανάται πάνω από το δημόσιο διάλογο

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 15:41

ΜέΡΑ25: Το φάντασμα των καινούργιων μνημονίων, στο όνομα των επενδύσεων, πλανάται πάνω από το δημόσιο διάλογο

«Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες, για κάποιους, αργούν: το φάντασμα των καινούργιων μνημονίων που θα πρέπει να επιβληθούν, πάντα στο όνομα ενός άλλου φαντάσματος, της ”προσέλκυσης επενδύσεων”», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Το προεκλογικό αφήγημα το οποίο διαμορφώνεται από τη Δεξιά στο θέμα της οικονομίας θέλει τη χώρα στην κόψη του ξυραφιού, καθώς η στρατιά των επενδυτών, που τάχα περίμεναν να μας δώσουν τόνους χρυσού και χιλιάδες θέσεις εργασίας, τώρα φαίνεται να αλλάζουν γνώμη», προσθέτει και συνεχίζει: «Είναι το γνωστό δόγμα του Σόιμπλε, το οποίο ασπάζονται και όλοι οι ”βάστα-Γερούν” της Ελλάδας: η δημοκρατία δεν επιτρέπεται να μπαίνει εμπόδιο στην οικονομία. Είναι μια ιδεολογία στην οποίο ο άνθρωπος υπηρετεί το χρήμα και το κέρδος».

«Ποιοι έχουν παγώσει τις επενδύσεις τους; Οι ”επενδυτές” που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια του λαού στο 3% της ονομαστικής τους αξίας και βγάζουν τις πρώτες κατοικίες στους πλειστηριασμούς; Τα funds που έρχονται και αγοράζουν ολόκληρες γειτονιές των πόλεων μας για να τις μετατρέψουν σε συνοικίες Airbnb; Οι ολιγάρχες οι οποίοι λεηλατούν τη χώρα; Ή μήπως οι ξένες πολυεθνικές και κρατικές εταιρείες που αγοράζουν τις υποδομές μας με δικά μας χρήματα; Κι όλα αυτά, για να γίνουν ”έργα” που λεηλατούν το περιβάλλον και με ”far west” συνθήκες εργασίας», αναφέρει το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας πως «σαν να μην έφτανε ότι η ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει το πλιάτσικο της Ελλάδας ως οικονομική ανάπτυξη, τώρα παρουσιάζουν και τις εκλογές και τις καθυστερήσεις στις εναπομείναντες ιδιωτικοποιήσεις ως δικαιολογίες για τα καινούργια μνημόνια τα οποία προειδοποιούσε το ΜέΡΑ25 ότι έρχονταν ούτως ή άλλως για την πτωχευμένη χώρα μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, παραδομένος στην λογική της εξυπηρέτησης της ολιγαρχίας και υποδούλωσης στις Βρυξέλλες, δεν προτίθεται να μας βγάλει από αυτή της δύνη, αλλά αντιθέτως προτείνει να μας κρατήσει εντός της, με κοινωνικό πρόσημο, λέγοντας για παράδειγμα ότι θα επαναδιαπραγματευτεί με τη Hellenic Train», συμπληρώνει.

«Ο λαός και η νεολαία, τους τελευταίους μήνες, ύστερα από το έγκλημα των Τεμπών και την απόπειρα ιδιωτικοποίησης του νερού έχουν πει ένα τρανταχτό όχι στις ιδιωτικοποιήσεις που καταστρέφουν τις υποδομές μας, πλουτίζουν τους λίγους και αφήνουν τους πολίτες στην τύχη τους. Δεν τους έγινε μάθημα η τραγωδία των Τεμπών και θέλουν να συνεχίσουν απτόητοι. Μόνο με τη ρήξη με τα συμφέροντα που υπηρετούν τυφλά οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ θα σταματήσουμε την καταστροφή από τα μόνιμα μνημόνια τα οποία κρεμάνε από πάνω μας σαν Δαμόκλειο σπάθη κάθε φορά που αφουγκράζονται ότι ο λαός απαιτεί αλλαγή. Δεν τους φοβόμαστε: όλα μπορούν να είναι αλλιώς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 15:41

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει