Χιονοκαταιγίδα με κεραυνούς «χτυπά» τον Βόλο και το Πήλιο



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 12:22

Σφοδρή χιονοκαταιγίδα σαρώνει από τις 11.15 και πάλι την πόλη του Βόλου, την ευρύτερη περιοχή του καθώς και το Πήλιο, για τρίτη ημέρα σήμερα. 

 Η χιονόπτωση, που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, είναι πολύ έντονη, ενώ η πυκνότητα είναι τόσο μεγάλη που άσπρισαν και πάλι τα πάντα -φυσικά η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Η πολύ έντονη χιονόπτωση άρχισε να δημιουργεί και πάλι προβλήματα αφού οι δρόμοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γεμίζουν από χιόνι και ξαναβγήκαν στους δρόμους εκχιονιστικά και κυρίως υδροφόρες που ρίχνουν συνεχώς θαλασσινό νερό στο οδόστρωμα για να λιώνουν τα χιόνια. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είπε ότι κάθε λεπτό φεύγει από το λιμάνι και ένα αυτοκίνητο με θαλασσόνερο για να κατευθυνθεί σε περιοχές του Βόλου.

Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες κινούνται συνεχώς σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου και δίνεται μεγάλη μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, αλλά οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από τον Άνω Βόλο και πάνω με κατεύθυνση προς τα Χάνια και τη Ζαγορά.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε όλη τη Μαγνησία και τη Σκιάθο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 12:22



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει