Χωρίς ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας αναφέρει ο Βουλευτής Μπουκώρος στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ., όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΚΑΒ Μαγνησίας και την αδυναμία του να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του Νομού λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό και ασθενοφόρα, τόνισε για πολλοστή φορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος σε αναφορά που κατέθεσε από τις 6 Απριλίου 2016 προς τον Υπουργό Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μπουκώρος με συνεχείς ερωτήσεις και αναφορές κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τον αρμόδιο Υπουργό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό το ΕΚΑΒ Μαγνησίας, δυστυχώς όμως χωρίς καμία ικανοποιητική απάντηση.

Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, στην οποία επισημαίνεται η μη λειτουργική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μονάδα άμεσης βοήθειας στο Νομό.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ Μαγνησίας καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής με περιορισμένες δυνάμεις, καθώς το προσωπικό και ο στόλος των ασθενοφόρων δεν επαρκούν. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στην πρωινή βάρδια είναι διαθέσιμα μόνο δύο ασθενοφόρα για όλη την περιοχή της Μαγνησίας. Επίσης, ο στόλος των ασθενοφόρων αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα και πολλά εξ αυτών βρίσκονται για επισκευή.

Επιπροσθέτως, μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην αποπληρωμή της νυχτερινής εργασίας, των αργιών και των εξαιρέσιμων που οφείλονται στους εργαζομένους από το Δεκέμβριο του 2014.

Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται ότι το Υπουργείο οφείλει να ασχοληθεί διεξοδικά με το ζήτημα του ΕΚΑΒ Μαγνησίας και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει, διότι είναι αδιανόητο ο Νομός να μένει χωρίς άμεση βοήθεια, ιδιαίτερα εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει