Δήλωση Νάνου για τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η συγκυβέρνηση
και αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων
και την υποθήκευση στους ιδιώτες της είσπραξης των τελών από τη ΔΕΗ.

«Το δρόμο για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων ανοίγει η συγκυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή. Οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνει το νομοσχέδιο αφορούν γενικά όποια υπηρεσία θεωρείται ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως καθαριότητα, φωτισμός, δράσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ. Δηλαδή, σχετίζονται με ανάγκες του λαού, για τις οποίες ήδη φορολογείται και πληρώνει.
Μόνο που τώρα, οι δήμοι θα βάζουν ως ενέχυρο τα μελλοντικά τους έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού – που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ – και θα υπογράφουν συμβάσεις με ιδιώτες που θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες. Οι επιχειρήσεις θα εισπράττουν κατευθείαν από τη ΔΕΗ αυτά τα εγγυημένα έσοδα. Με δεδομένο δε ότι τέτοιες υπηρεσίες, που θεωρούνται από τις βασικές σε έναν δήμο, θα παραχωρούνται σε ιδιώτες, είναι προφανές ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους θα βρεθούν στον «αέρα».
Επιβεβαιώνεται λοιπόν για ακόμη μια φορά, η εκτίμηση του ΚΚΕ, για τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, ότι ετοιμάζονται να αφαιμάξουν τον εργατόκοσμο, τους δημότες με ακόμη πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες όπως ήδη παρέχονται σε μια σειρά κρίσιμους τομείς, με αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν πάρει ρητά θέση.
Ο Σκοτινιώτης τις προάλλες, έκανε λεπτομερή απογραφή- καταγραφή της υπηρεσίας καθαριότητας, με διαβούλευση και με εκτενή άρθρα στον τύπο, όπως ακριβώς γίνεται στα «μαγαζιά-γωνία» που είναι για πώληση.
Ο Μπέος όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι είναι ανοιχτός σε όλα.
Ο Πατσιαντάς παραπέμπει τα ζητήματα στην αντιμνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», παραλείποντας να πεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του, στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.
Το παραπάνω νομοσχέδιο, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, αλλά και η στάση όλων των άλλων υποψηφίων αποδεικνύει ότι στις εκλογές, δημοτικές περιφερειακές, ευρωεκλογές, θα πρέπει να ισχυροποιηθεί παντού το ΚΚΕ: Για να προβάλλει παντού τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, σε αντίθεση με αυτά του κεφαλαίου, χωρίς υποταγή στο «ρεαλισμό» του συμβιβασμού με τη σημερινή κατάσταση. Γιατί, τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, το ΚΚΕ θα την αξιοποιήσει στο να γίνει ο ίδιος ο λαός δυνατός και ικανός να βάλει εμπόδια στα χειρότερα, αλλά κυρίως να επιβάλει τη διέξοδο υπέρ του, παίρνοντας ο ίδιος ο λαός την εξουσία.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει