Εύκολη νίκη και στο διπλό για την Ελλάδα στο Billie Jean King Cup

[ad_1]

Μετά τις νίκες της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου και της Δέσποινας Παπαμιχαήλ επί των Ισραηλινών Μίκα Μπάντσικ και Λίνα Γκλούσκο αντίστοιχα, η εθνική μας επικράτησε και στο διπλό του Ισραήλ, στο Billie Jean King Cup, στην Πορτογαλία. Οι Μάρθα Ματούλα και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκαναν το 3-0 για την Ελλάδα σε μια αναμέτρηση που κράτησε μόλις 54 λεπτά στο επιβλητικό 6-1, 6-0 απέναντι στις Μίκα Ντάγκαν Φρούχτμαν και Σάβιντ Κίμχι.

Νωρίτερα, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της στο Billie Jean King Cup κόντρα στο Ισραήλ, επικράτησε εύκολα της Μίκα Μπάτσνικ με 6-2, 6-0. Εν συνεχεία, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ παραχώρησε μόλις δύο games στην Ισραηλινή και Νο271 του κόσμου, Λίνα Γκλούσκο στο επιβλητικό 6-1, 6-1. Έτσι, η Ελλάδα είχε κάνει το 2-0 απέναντι στο Ισραήλ και πήρε τους δύο πρώτους βαθμούς στον όμιλο του 2ου γκρουπ στο Billie Jean King Cup.

Μετά και το διπλό, η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση του 1ου ομίλου με 3 βαθμούς και είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει παιχνίδι (αλλά ούτε και set). Αύριο, τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4) θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Μάλτας, η οποία στην πρεμιέρα της ηττήθηκε από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 2-1.

Στόχος της εθνικής είναι να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, η οποία θα δώσει και την άνοδο στην 1η κατηγορία της διοργάνωσης.

Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από τις Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Μάρθα Ματούλα, ενώ αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι η Αγνή Στεφάνου.

Αποτελέσματα:

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου

Πορτογαλία–Ισραήλ 3-0

Βοσνία/Ερζεγοβίνη–Μάλτα 2-1

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου

Ελλάδα–Ισραήλ 3-0

Πορτογαλία–Μάλτα

Πρόγραμμα

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου

Ελλάδα–Μάλτα

Βοσνία/Ερζεγοβίνη–Ισραήλ

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει