Αγοραστός στον Α. Κουμιώτη: “Ο μέσος εχέφρων άνθρωπος μπορεί να διακρίνει το αναπότρεπτο, από το απροετοίμαστο…”

ΗΧΗΤΙΚΟ – Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην πρώτη συνέντευξη μετά τις πυρκαγιές στην Μαγνησία: “Οι φωτιές δεν γεννιούνται από μόνες τους, οι φωτιές δημιουργούνται, κάποιοι τις βάζουν… Το θέμα είναι ποιός τις βάζει…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη μίλησε το πρωινό της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις πυρκαγιές στην Μαγνησία.

Μιλώντας αναλυτικά για τα όσα συνέβησαν το κρίσιμο τριήμερο, ο κ. Αγοραστός ερωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες του για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν Εισαγγελική Έρευνα, λέγοντας: “Οι φωτιές δεν γεννιούνται από μόνες τους, οι φωτιές δημιουργούνται, κάποιοι τις βάζουν. Αυτό είναι εμπρησμός, είτε είναι εκούσιος, είτε είναι ακούσιος και όλοι συμφωνούν σε αυτό. Το θέμα είναι ποιός τις βάζει”.

Ο Περιφερειάρχης, αφού τίμησε τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του, μίλησε για την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας με τους τρεις εμπλεκόμενους Δήμους αλλά και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος θα μεριμνήσει εκ μέρους της κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν.

Αναφερθείς, τέλος, στο κομμάτι της προετοιμασίας και του συντονισμού, ο κ. Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο μέσος εχέφρων άνθρωπος μπορεί να διακρίνει το αναπότρεπτο, από το απροετοίμαστο. Ήταν προετοιμασμένοι όλοι. Αν δεν ήταν προετοιμασμένοι πώς θα ερχόταν το επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος”, πώς θα ερχόταν 7 αεροσκάφη, πώς θα γινόταν οι εκκενώσεις στην ώρα τους, πώς θα βρισκόταν τα μηχανήματα έργου εκεί, πώς θα βρισκόταν οι υδροφόρες εκεί, πώς θα βρισκόταν τα 87 οχήματα της Πυροσβεστικής, εκ των οποίων τα 67 ήταν υδροφόρες των οποίων αυξανόταν ο αριθμός ανάλογα με την ένταση της κατάστασης, πώς θα γινόταν όλος ο συντονισμός, γιατί σε όλη την Ελλάδα υπήρχε πρόβλημα και έπρεπε να υπάρχει και καταμερισμός”…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει