Άμεση παρέμβαση Μακρή για την έλλειψη γιατρών στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή σε επιστολή της ένωσης στρατιωτικών περιφερειακής ενότητας Βόλου – Μαγνησίας, με την οποία γνωστοποιείται το ζήτημα της παύσης λειτουργίας του Σταθμού Επακτησίμων (ΣΤΕΠ) της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞΠΖΝ) λόγω ελλείψεως τοποθετημένων Ιατρών.

Η κ. Μακρή παρενέβη, διά της κοινοβουλευτικής οδού, με την κατάθεση αναφοράς, σήμερα, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και Υγείας κ. Β. Κικίλια.

Συγκεκριμένα, με το από 4 Αυγούστου έγγραφό της, η 32 ΤΑΞΠΖΝ ενημερώνει το προσωπικό των Μονάδων της Φρουράς Βόλου ότι, λόγω έλλειψης τοποθετημένου ιατρικού προσωπικού, μονίμων και οπλιτών ιατρών, αναστέλλεται η λειτουργία του ΣΤΕΠ για τις μη εργάσιμες ώρες της ημέρας και για τα Σαββατοκύριακα και, συνεπώς, τα υγειονομικά περισταστικά, που θα ανακύπτουν κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες, θα παραπέμπονται ή/και θα διακομίζονται στο ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Νοσοκομείο Βόλου.

Η κ. Μακρή, αντιλαμβανόμενη το κρίσιμο του ζητήματος της κάλυψης της υγειονομικής περίθαλψης των εν ενεργεία στρατιωτικών, που υπηρετούν στον νομό Μαγνησίας, ιδιαίτερα κατά τη συγκεκριμένη περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, και δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της, προέβη στην ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος για την άμεση στελέχωση και την ομαλή ενεργοποίηση και επαναλειτουργία του ΣΤΕΠ.

Η Ζέττα Μ. Μακρή είχε, ήδη, ενημερώσει από τις αρχές Ιουνίου την ηγεσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Δεν είναι καινούριο το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Ήδη, από τις 10-06-2020, η Ζέττα Μ. Μακρή γνωστοποίησε, με αίτημά της, προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, το ζήτημα επισημαίνοντας όχι μόνο την έλλειψη γενικού γιατρού αλλά υποδεικνύοντας, ακόμη, τόσο το όνομα του γιατρού, που θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη θέση αυτή, όσο και την ειδικότητά του (επρόκειτο για ειδικευμένο γιατρό)!

Βεβαίως, ατυχής θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και η μετακίνηση του ήδη υπάρχοντος ιατρού από το στρατόπεδο «Γεωργούλας», ενέργεια, που στέρησε από τα στελέχη τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου γιατρού κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείσα η κ. Μακρή για την εξέλιξη αυτή δήλωσε ότι, μετά και τις τελευταίες ενέργειες, είναι βέβαιη και αισιόδοξη ότι το Υπουργείο θα αποκαταστήσει αμέσως το πρόβλημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει