Άννα Βίσση + Αχιλλέας Μπέος την Τρίτη φωταγωγούν το Βόλο, με προσοχή και όλα τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

Ο Δήμος Βόλου πραγματοποιεί για 8η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη τον κύκλο γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μας Μαγεύει», ανταποκρινόμενος στην επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας μας για μια διέξοδο ελπίδας κι ένα τόνο αισιοδοξίας σε ένα δύσκολο, από κάθε άποψη περιβάλλον που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας.

Η έναρξη για τη φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στις 7.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου, με επίσημη προσκεκλημένη τη μοναδική Άννα Βίσση, την οποία θα συνοδεύσει μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Έτσι λοιπόν φέτος μετά από μια αναγκαστική, λόγω covid, αποχή διάρκειας δύο ετών του κοινού, παρέχουμε στους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες, αλλά και τους χιλιάδες των επισκεπτών της πόλης, τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν επιλέγοντας από ένα κατάλογο εκατό και πλέον εκδηλώσεων, για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις.

Επειδή, ωστόσο, και οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ιδιαίτερες, δύσκολες συνθήκες καλούμε τις φίλες και τους φίλους που θα θελήσουν να τις παρακολουθήσουν να τηρήσουν ευλαβικά όλα τα συνιστώμενα από τους ειδικούς μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού, τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας προστατευτικές μάσκες, προκειμένου όλοι μαζί να γιορτάσουμε με ασφάλεια, υγιείς και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Βόλου τοποθετεί για την εκδήλωση της Τρίτης γιγαντοοθόνες κατά μήκος της παραλίας, ώστε να είναι άνετη και ευχερής η παρακολούθησή της από όλους και να μην υπάρξει συνωστισμός και παράλληλα διανέμει, μέσω των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον ίδιο χώρο ΔΩΡΕΑΝ δέκα χιλιάδες (10.000) προστατευτικές μάσκες για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.

Επιπροσθέτως για όσους ανησυχούν και δεν θέλουν να παραστούν στην Τελετή, ο Δήμος Βόλου έχει μεριμνήσει και παρέχει την εναλλακτική επιλογή να την παρακολουθήσουν, μαζί με δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες άλλων πολιτών ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, μέσω της ζωντανής μετάδοσης από τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς της Θεσσαλίας, διαδικτυακά και δορυφορικά.

Σας περιμένουμε την Τρίτη στις 7, μαζί με το Δήμαρχό μας, Αχιλλέα Μπέο, να φωταγωγήσουμε την πόλη και να κάνουμε την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Η Τελετή φωταγώγησης

Η έναρξη για τη φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στις 7.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου με επίσημη προσκεκλημένη τη μοναδική Άννα Βίσση, την οποία θα συνοδεύσει μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τελετής Φωταγώγησης αποτελείται από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο των μιούζικαλ που παρακολουθεί το κοινό την περίοδο των Χριστουγέννων, τα οποία διανθίζονται με χορογραφίες Σχολών Χορού του Βόλου, έως τη στιγμή που η Άννα Βίσση θα ανέβει στην σκηνή για να ερμηνεύσει μεγάλες της επιτυχίες και στη συνέχεια με το Δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο να πατήσουν το «μαγικό κουμπί» για να φωταγωγηθεί η πόλη και να στολιστεί ο ουρανός με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Για το μουσικό μέρος της τελετής συμπράττουν 40 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο, καθηγήτρια μονωδίας και υπεύθυνης των χορωδιών κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 30 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και 20 χορωδούς του Δημοτικού Ωδείου. Οι ενορχηστρώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Θεόδωρο Λεμπέση και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Ανδρέα Μιμαίου – Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move και Dance Studio με χορογράφους (αλφαβητική σειρά) τους: Νικολέτα Δεφαράνα, Νίκολα Κρίτσλοου, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Κατερίνα Σαρρή.

Η επιμέλεια των κοστουμιών είναι της Ιωάννας Τουλούπη και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μαγαλιό.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Σε κάθε δράση του Δήμου Βόλου τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ακολουθούνται πιστά τα όσα ορίζονται στο σύνολο της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά στην πανδημία. Για τις πρόβες των σχημάτων Μουσικής και Χορού που πραγματοποιούνται για την προετοιμασία της τελετής, ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας και οι συμμετέχοντες ελέγχονται καθημερινά ως προς τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα test που υποχρεούνται να κάνουν οι ανήλικοι μαθητές που συμμετέχουν στις χορωδίες και τα χορευτικά σχήματα, συν της θερμομέτρησης του κάθε εισερχόμενου στους χώρους των δοκιμών και μαθημάτων. Ανάλογοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και για το προσωπικό του Δήμου Βόλου καθώς και για το πολυάριθμο τεχνικό προσωπικό ήχου και εικόνας, που θα υποστηρίξει τις γενικές δοκιμές και την εκδήλωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει