Αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη: Συναποφασίσαμε με τον υπουργό Σπίρτζη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

“Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έδωσε εντολή να συνεχισθούν τα έργα, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να επιχειρούν ήδη…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε συνεννόηση, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε, συναποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με στόχο την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Στην τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσιάφτης, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ κ. Κώστας Φλαμπούρης και ο κ. Μιχάλης Χουβαρδάς από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΜΣ.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έδωσε εντολή να συνεχισθούν τα έργα, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να επιχειρούν ήδη.

Το Υπουργείο θα αναλάβει με δική του εργολαβία, ένα μέρος της αποκατάστασης των ζημιών που οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας κατέγραψαν, ενώ την Τρίτη 6-3-2018, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συναντάται με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε, για να σχεδιάσουν και προγραμματίσουν την διαδικασία της οριστικής αντιμετώπισης και αποκατάστασης των ζημιών.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τα χιλιοστά της βροχής  τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018 στο Ανατολικό Πήλιο, καταγράφηκαν ως τα μεγαλύτερα ύψη, με 1.457 mm στη Ζαγορά και να σημειώνει «διπλάσια βροχή από όση καταγράφεται κατά μέσο όρο στο Λονδίνο μία ολόκληρη χρονιά, τον μήνα Φεβρουάριο στη Ζαγορά».

Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και όλο αυτό το χρονικό διάστημα από 21-2-2018 μέχρι και σήμερα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, έχει επιχειρήσει σε 120 σημεία στο οδικό τμήμα του Πηλίου, είτε με άρση κατολισθήσεων, είτε με αποκατάσταση της βατότητας με τοποθέτηση αδρανών υλικών. Στις εργασίες αυτές συμμετείχαν 30 μηχανήματα και 300 φορτηγά που νυχθημερόν επιχειρούσαν την αποκατάσταση οδικών τμημάτων.

Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά, χωρίς να εγκαταλείπουμε τους κατοίκους του Πηλίου και βρισκόμαστε δίπλα τους στην πολύ δύσκολη αυτή στιγμή που περνούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει