Απάντηση στον δήμαρχο Νασίκα από την ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του κ. Νασίκα να απολογηθεί για την απόφασή της να προχωρήσει στη μετονομασία της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης Βελεστίνου, κάνοντας χυδαία προσωπική επίθεση στον επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Παπαϊωάννου, αποδεικνύει τη δύσκολη θέση που περιήλθε από την αποκάλυψη και την καταγγελία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ.

Η καταγγελία της ΛΑ.Σ. στηρίχτηκε στις διαβεβαιώσεις τριών πρώην δημάρχων (Καραμπερόπουλος, Γεροβασίλης, Λαϊτσου) για την ονομασία της πλατείας «Εθνικής Αντίστασης» και για το ότι ποτέ δεν πάρθηκε απόφαση για αλλαγή της ονομασίας σε «Πλατεία Ρολογιού».

Επίσης για το τυπικό της διαδικασίας, η δημοτική αρχή έπρεπε να ψάξει την όποια προηγούμενη απόφαση ονοματοθεσίας και με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται, να την αλλάξει! Οι μελέτες έργων δεν αποτελούν ακριβές στοιχείο, για την ονοματοθεσία περιοχών, παρά οι μόνο αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων γι’ αυτό το θέμα. Η δημοτική αρχή και ο κ. Νασίκας, αντί να βρίζει και να λοιδορεί τις υπηρεσίες του δήμου, όφειλε να βρει την όποια προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ και να την τροποποιήσει.

Ωστόσο δεν μπήκε στον κόπο, όχι γιατί τον έπιασε ο καημός να τιμήσει τον κ. Κανάρη για την προσφορά του (εξάλλου όπως προτείναμε μπορούσε να δώσει τον όνομα του πρώην εκλιπόντα δημάρχου σε ένα από τα έργα του ή σε κάποια άλλη πλατεία ή δρόμο), αλλά για να συγκαλύψει την απουσία έργου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και το γεγονός ότι ήταν και είναι υποστηρικτής της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, στην τοπική διοίκηση, μετατρέποντάς την σε φορομπηχτικό μηχανισμό. Επίσης η διαγραφή του ονόματος της «Πλατείας Εθνικής Αντίστασης» αποτελεί «δείγμα καλής θέλησης» για ψηφοθηρία με πολλούς αποδέκτες.

Αλλά επειδή ο λαός «δεν… αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπά… τον νοικοκύρη» επισυνάπτουμε στο σημερινό δελτίο τύπου δυο φωτογραφίες, που η πινακίδα κάτω από το ρολόι αποδεικνύει του λόγου το αληθές!

Διαβεβαιώνουμε ακόμη την δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου, ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δε θα σταματήσει να αγωνίζεται για τα προβλήματα των δημοτών. Μας γνωρίζουν πολύ καλά! Όπως γνωρίζουν καλά, ότι η άθλια επίθεση στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και στον επικεφαλής δημοτικό σύμβουλο Παπαϊωάννου Απόστολο οφείλονται στην ενόχληση της από τις αποκαλύψεις και τις «ενοχλητικές» επερωτήσεις και κριτικές για τη Χαλυβουργία, για το ατύχημα στην καθαριότητα, τις ελλείψεις στην καθαριότητα, στις υποδομές και την εγκατάλειψη σε πολλές περιοχές του δήμου.

Η Πλατεία ήταν Εθνικής Αντίστασης είναι χαραγμένη στην Ιστορική μνήμη του Λαού του Δήμου κατά του φασισμού και Ναζισμού. Δεν σβήνει όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι. Εμείς θα υπερασπιστούμε την τιμή της, θα υπερασπιστούμε τους αγώνες τις θυσίες και τις προσπάθειες του λαού μας να ορθοποδήσει και να χτίσει την κοινωνία με τον πλούτο του στα χέρια και όχι να του τον κλέβουν άλλοι, όπως και την ιστορία του. Υποσχόμαστε να κρατήσουμε αναλλοίωτη την Ιστορική μνήμη… δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει όσο κι αν προσπαθεί… Έτσι πρέπει να γίνει!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει