Απεργιακό κάλεσμα από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

“Η απάντηση που ταιριάζει απέναντι στη νέα αντεργατική λαίλαπα είναι η απεργία, γι’ αυτό καλούμε το σύνολο του κλάδου αλλά και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις τη μέρα ψήφισης των μέτρων…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεχίζοντας σταθερά την αντιλαϊκή της πολιτική, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταθέτει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Νέα μέτρα δηλαδή σε βάρος μας προκειμένου να επιτευχθεί η “δίκαιη ανάπτυξη” που ευαγγελίζεται. Με λίγα λόγια μέσα και απ’ αυτό το πολυνομοσχέδιο διαμορφώνονται ευνοϊκότεροι όροι για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνεται και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, στην οργάνωση και τη συλλογική δράση των εργαζομένων που η κυβέρνηση επιχείρησε με τροπολογία να περάσει νύχτα σαν τον κλέφτη το προηγούμενο διάστημα αλλά αναγκάστηκε να την πάρει προσωρινά πίσω κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις του εργατικού κινήματος. Και με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ικανοποιεί τη διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων όσων επιθυμούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην αντιλαϊκή πραγματικότητα που διαμορφώνουν για τους εργαζόμενους.

Επιπλέον μέσω του πολυνομοσχεδίου προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά.). Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον “προθάλαμο” για να περικοπεί το 2019 μέρος της “προσωπικής διαφοράς”. Προχωρούν παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών και γι’ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και οι σχεδιασμοί που θα βάζουν εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.

Η απάντηση που ταιριάζει απέναντι στη νέα αντεργατική λαίλαπα είναι η απεργία, γι’ αυτό καλούμε το σύνολο του κλάδου αλλά και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις τη μέρα ψήφισης των μέτρων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν αυτές τις μέρες.

Με τη δράση μας και τη συμμετοχή μας να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.

Δίνουμε τη δική μας απάντηση μαζικά και αγωνιστικά.

Μέσα από την συλλογική οργανωμένη πάλη ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο για τη δική μας ανάπτυξη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε την ίδια μας της ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Ο πρόεδρος
Μαριετάκης Δημήτρης

Η γραμματέας
Κόντου Σωτηρία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει