Από τα 102 χιλιόμετρα των Θεσπιών ως και το Βερολίνο, γεμάτοι με διακρίσεις οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε ο Ιούλιος για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, που όχι μόνο έτρεξαν στον αγώνα 102 χιλιομέτρων Θεσπιές – Θερμοπύλες, στο City Night του Βερολίνου, στο Κάστρο Βοιωτίας, στον αγώνα σε άμμο στην Κεραμωτή, αλλά απέσπασαν και πολύ σημαντικές διακρίσεις. Ο Αύγουστος ξεκίνησε και αυτός με πολλές υποσχέσεις, με τον Δρόμο Πετρούσας που έγινε την Τετάρτη 2/8. Για όλο το μήνα οι ρυθμοί θα συνεχιστούν μεταξύ προπονήσεων, διακοπών, και αγώνων, ενώ από τον επόμενο μήνα που θα μπει το φθινόπωρο, οι αγώνες, και οι εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα εκτοξευθούν σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Κάθε τους όριο ξεπέρασαν οι δρομείς και οι υπερμαραθωνοδρόμοι που έτρεξαν τον 6ο Αγώνα «Στα Χνάρια των Ηρώων» 102 χιλιομέτρων, στη διαδρομή που ξεκινά από τις Θεσπιές και τερματίζει στις Θερμοπύλες, τα μέρη όπου γράφτηκε στην αρχαιότητα η ιστορία που καθόρισε την εξέλιξη της Ευρώπης και την Ελλάδας. Η εκκίνηση δόθηκε στις 20.00 του Σαββάτου 29 Ιουλίου στο Μνημείο Δημόφιλου, με τους δρομείς να τρέχουν όλη τη νύχτα, μέχρι το πρωί ή και το απόγευμα της Κυριακής και να έχουν περιθώριο ως 16 ωρών για να τερματίσουν στο Μνημείο των Ηρώων στις Θερμοπύλες. Στις 6.00 το πρωί ο Βασίλης Τιμπλαλέξης έφτασε θριαμβευτικά στον τερματισμό με χρόνο κάτω των 10 ωρών, καταλαμβάνοντας την 3η θέση με χρόνο 9 ώρες 59:13. Ήταν ο αγώνας μεγαλύτερης απόστασης που έχει τρέξει ως τώρα, και αποτέλεσε μία νέα μεγάλη επιτυχία για τον αθλητή μέλος του ΣΔΥΒ, που πέρυσι εντάχθηκε στη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων όταν τερμάτισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας σε 2:59:42. Στην υποστήριξη (support) σε όλη τη διαδρομή ήταν ο αδελφός του Χρήστος, ενώ ο Βασίλης Τιμπλαλέξης ευχαριστεί την οικογένειά του, και τους φίλους και συναθλητές που τον συμβούλευσαν για τον δύσκολο αγώνα.

Στις σκυταλοδρομίες του 6ου Αγώνα «Στα Χνάρια των Ηρώων» συνολικά 102 χιλιομέτρων Θεσπιές – Θερμοπύλες, έτρεξαν 4 δρομείς μέλη του ΣΔΥ Βόλου, οι Θωμάς Μαλιαχόβας, Αντωνία Ελευθεράκη, Κλεοπάτρα Καρακώστα, Γιάννης Καρανάσιος, φέρνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα μαζί με τους συναθλητές τους Θανάση Κοντογιάννη, Σοφία Γιαννίρη. Στην σκυτάλη 2χ51χλμ την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα των Θανάση Κοντογιάννη, Θωμά Μαλιαχόβα με χρόνο 9:29:28. Πέμπτοι στην σκυτάλη 4χ25,5χλμ τερμάτισαν με 9:51:44 οι Σοφία Γιαννίρη, Αντωνία Ελευθεράκη, Κλεοπάτρα Καρακώστα, Γιάννης Καρανάσιος. Η εκκίνηση δόθηκε ταυτόχρονα με την ατομική διαδρομή, στις 8.00 το απόγευμα του Σαββάτου, και έτσι και αυτός ο αγώνας έγινε κυρίως τη νύχτα.

Στο Βερολίνο

Μια μοναδική εμπειρία, να συμμετέχει σε έναν αγώνα με δρομείς πολύ υψηλού επιπέδου, αποτέλεσε για τον Γιώργο Δαφνή το Adidas Runners City Night Run 2023 που έγινε στο Βερολίνο το βράδυ του Σαββάτου. Συμμετέχοντας στην αποστολή επιλεγμένων διακεκριμένων Ελλήνων δρομέων από την adidas, ο Γιώργος Δαφνής έκανε εξαιρετικό αγώνα στη Γερμανική πρωτεύουσα, και τερμάτισε τα 10 χιλιόμετρα σε χρόνο – ατομικό ρεκόρ, 34:52.

Έναν από τους καλύτερους χρόνους που έχουν σημειωθεί στα 10 χρόνια ιστορίας του αγώνα, 36:41, πέτυχε ο Δημήτρης Γκουβάνης στα Κώπαια 2023 – 10ο Αγώνα Γλα, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κάστρο Βοιωτίας σε απόσταση 10 χιλιομέτρων. Με τον τρόπο αυτό, ο δρομέας του ΣΔΥΒ αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του αγώνα έχοντας διαφορά μεγαλύτερη των 2 λεπτών από τον δεύτερο αθλητή. Στον αγώνα έτρεξαν 3 δρομείς μέλη του ΣΔΥ Βόλου, και όλοι ανέβηκαν στο βάθρο. Η Ανθούλα Γιάκα τερμάτισε τρίτη στη γενική κατάταξη γυναικών με 57:28. Ο Χρήστος Γκουβάνης με 46:35 ήταν 1ος στην ηλικιακή κατηγορία 35-49 ετών, και 6ος στη γενική κατάταξη.

Ένας πρωτότυπος αγώνας είναι ο παραθαλάσσιος 7ο Wave Running 2023, που γίνεται όχι μόνο πλάι στο κύμα, αλλά εξ ολοκλήρου στην άμμο, ξεκινώντας από την παραλία της Κεραμωτής Ξάνθης, διασχίζοντας τις εκβολές του Νέστου και καταλήγοντας στην παραλία Μυρωδάτου (Αβδήρων) όσον αφορά τη διαδρομή των 28 χιλιομέτρων. Οι παράλληλοι αγώνες των 5 και 10χλμ, έχουν ως αφετηρία την παραλία του Μυρωδάτου, κινούνται δυτικά προς το Δέλτα του Νέστου, προς τις παραλίες Μαγγάνων και Ερασμίου, και επιστρέφουν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν. Ο Αντώνης Νικολόπουλος με εξαιρετική προσπάθεια στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων, κατέλαβε την 4η θέση στη γενική κατάταξη με χρόνο 46:12, ενώ ήταν νικητής στην ηλικιακή κατηγορία.

Όλοι αυτοί οι αγώνες έγιναν το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου, και με αυτούς ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση του μήνα. Ο Αύγουστος ξεκίνησε και αυτός δυναμικά, με τον 6ο Αγώνα Δρόμου Πετρούσας Δράμας. Την 6η θέση στα 10 χιλιόμετρα κατέλαβε με 47:14 ο Αμβρόσιος Δημητριάδης, που μάλιστα ήταν νικητής στην ηλικιακή κατηγορία. 6η στις γυναίκες με 1:04:15 και 2η στην κατηγορία τερμάτισε η Φανή Χασιώτη. Ακολούθησε ο Ντίνος Πεταλωτής με 1:20:45.

Με ακόμη 6 δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Τους 156 δρομείς έφτασε η ομαδική δήλωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, χωρίς να υπολογίζονται μάλιστα όσοι γράφτηκαν ατομικά. Μετά τους 150 που γράφτηκαν αρχικά, στη λίστα προστέθηκαν οι : Μαραθώνιος 42.195μ : Κοντογεώργου Λευκή, Μπουραζάνας Βασίλειος, Τσιάτσιος Αθανάσιος. 10 χιλιόμετρα : Καρακώστα Κλεοπάτρα, Καρακώστας Ευάγγελος, Σακαβάρα Χρυσούλα.

Ο σύλλογος συνεχίζει να κρατά λίστα αναμονής για όποιον θα θελήσει στο προσεχές διάστημα να γραφτεί. Επίσης ο ΣΔΥΒ συνεχίζει να δέχεται κρατήσεις για τα λεωφορεία που θα ναυλώσει ο σύλλογος, και για το ξενοδοχείο, για την εκδρομή που θα γίνει για τον αγώνα το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου. Στην εκδρομή μπορούν να μετέχουν και συγγενείς και φίλοι των δρομέων, ανεξάρτητα από το αν θα τρέξουν στον αγώνα. Για όλα αυτά τα θέματα, καθώς και επίσης για εγγραφές για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, για το 11o Skiathos Trail Run 2023 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη, εγγραφές νέων μελών, και για κάθε θέμα του συλλόγου, γίνεται συνάντηση έξω από το στάδιο ΕΑΚ Βόλου από ώρα 19.00 ως 19.30 κάθε Τετάρτη. Επίσης θα γίνονται συναντήσεις και στα γραφεία του συλλόγου στο Πανθεσσαλικό, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται. Για όλα τα θέματα τα μέλη του συλλόγου μπορούν καθημερινά να επικοινωνούν με τον σύλλογο, με το ΔΣ, ή με τον Κ. Παλάντζα στο 6993953012.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει