ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ στο Marconi 96,1 για τους καθαρισμούς των ρεμάτων: “Είχα κάνει καταγγελία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – Και τώρα παπαγαλάκια σε διατεταγμένη υπηρεσία ψάχνουν να βρουν ευθύνες…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Δεν μπορείς να δίνεις μια αρμοδιότητα και να μην σέβεσαι το Σύνταγμα, δίνοντας τα χρήματα στους ανθρώπους που πρέπει, στις Περιφέρειες, για να κάνουν τη δουλειά που τους αναθέτεις να κάνουν…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός το πρωινό της Τετάρτης, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα και λίγα 24ωρα μετά το χτύπημα του “Ιανού” σε Καρδίτσα, Φάρσαλα και Αλμυρό.

Ο κ. Αγοραστός συγκλονισμένος από την τραγωδία και αφού πρώτα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εν συνεχεία συνεχάρη όλους όσους πρόστρεξαν σε διασώσεις, οι οποίες ξεπέρασαν τον απίστευτο αριθμό των 1.000, εξιστόρησε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν εκείνα τα κρίσιμα 24ωρα και εξήγησε πώς τελικά φτάσαμε στις καταστροφές.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο, εάν αισθάνεται ότι έπρεπε να κάνει κάτι περισσότερο και δεν το έκανε, ο κ. Αγοραστός απάντησε, προχωρώντας μάλιστα σε αποκαλύψεις: “Εμείς κάναμε αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε και έχουν υπερβάλλει εαυτόν, τόσο στα έργα που έχουμε κάνει τα αντιπλημμυρικά, διότι αν σκεφτείτε ότι μέσα στο διάστημα που είμαστε περιφερειακή αρχή έχουμε ωριμάσει και έχουμε κάνει πάρα πολλά αντιπλημμυρικά έργα. Να σας θυμίσω, ο Βόλος θα πλημμύριζε αν δεν κάναμε τον Ξηριά και τον Κραυσίδωνα, εάν δεν κάναμε διευθετήσεις ρεμάτων στην Αγριά, παντού. Αν δεν κάναμε τον Μέγα Ποταμό στην Καρδίτσα, τα αποτελέσματα ίσως να ήταν πιο καταστροφικά. Αν δεν κάναμε την διαπλάτυνση και τον καθαρισμό του Πηνείου. Σας λέω μεγάλα έργα τώρα. Στα Τρίκαλα, στη Λάρισα διάφορες διευθετήσεις, στο Μουζάκι, στη Γελάνθη, στον ποταμό τον Πάμισο. Αλλά και σε μία εποχή που διεκδικούσαμε με χίλιους τρόπους να πάρουμε χρήματα, διότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είπε το 2018 τον Σεπτέμβριο ότι δίνουμε τον καθαρισμό των ρεμάτων στις Περιφέρειες, γιατί μέχρι τότε δεν είχε κάνει τίποτε απολύτως, ούτε είχε δρομολογήσει κανένα έργο, γιατί θα έπρεπε να είχε δρομολογήσει έργο, στο Μουζάκι π.χ. το φράγμα του Μουζακίου, στην Πύλη, το φράγμα της Πύλης και μεγάλα έργα τα οποία ήταν στην δικαιοδοσία τους, δεν έκαναν τίποτα, μεταβίβασαν στις περιφέρειες την αρμοδιότητα χωρίς αντίστοιχους πόρους. Και είχα πάει τότε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το είχα καταγγείλει αυτό. Δεν μπορείς να δίνεις μια αρμοδιότητα και να μην σέβεσαι το Σύνταγμα, δίνοντας τα χρήματα στους ανθρώπους που πρέπει στις Περιφέρειες για να κάνουν τη δουλειά που τους αναθέτεις να κάνουν… Αλλά κανείς δεν το λέει, ούτε τότε. Και τώρα, υπάρχουν κάποια παπαγαλάκια τα οποία βγαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία, βλέπω από το πρωί στις τηλεοράσεις, γνωστοί – άγνωστοι, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν ευθύνες, αλλά μπορούν να τις βρουν καλύτερα εάν κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και πιστέψουν ότι έχουν κάνει τα πάντα καλά”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει