ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως… “ο 49χρονος δεν άνοιξε την ταβέρνα, έτρωγε με γείτονες για τη γιορτή του”, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του στο e-Volos.gr – Αποφασίστηκε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης

Τί δήλωσε στο e-Volos.gr ο δικηγόρος του 49χρονου

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, που έκανε τον γύρο της Ελλάδας και ήθελε έναν 49χρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας σε παραθαλάσσιο προάστιο του Βόλου να ανοίγει και να λειτουργεί την επιχείρησή του, παραβιάζοντας τις ισχύουσες έκτακτες απαγορεύσεις που αφορούν τα καταστήματα εστίασης, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και με τον 49χρονο να κρατείται στο μέγαρο της Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, η υπεράσπισή του δίνει μια διαφορετική εκδοχή για το τί ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 49χρονου, κ. Θεμιστοκλή Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος μίλησε στο e-Volos.gr, ο 49χρονος δεν άνοιξε την επιχείρησή του, αντίθετα λόγω της ονομαστικής του εορτής και μαζί με γείτονες έτρωγαν στον προαύλιο χώρο της επιχείρησής του.

Όπως συνέχισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ο 49χρονος έχει τηρήσει στο ακέραιο τις ισχύουσες έκτακτες απαγορεύσεις που αφορούν τα καταστήματα εστίασης, έχοντας μαζέψει από την πρώτη στιγμή τα 25 τραπεζοκαθίσματα της επιχείρησής του. Εκείνη την ημέρα και διαμένοντας επάνω από την επιχείρηση, χρησιμοποίησε δύο τραπεζοκαθίσματα για ιδία χρήση, δηλαδή της οικογένειάς του και κάποιων γειτόνων, 5 συνολικά στον αριθμό ατόμων, με τα φαγητά μάλιστα να έχουν προετοιμαστεί όχι στην κουζίνα της επιχείρησης, αλλά σε γειτονικό σπίτι.

Και μπορεί η κυβέρνηση να ακολουθεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής σε παρόμοιες περιπτώσεις, ωστόσο έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι παρά τα όσα λέγονται περί αποσυμφόρησης στα κρατητήρια λόγω του Κορονοϊού, ο 49χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ακόμα και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτά, βρίσκεται υπό κράτηση στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, αφού κατά την διαδικασία του αυτοφώρου, αποφασίστηκε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης μέχρι τη Δεύτερα, όπου λήγει και η προθεσμία που αιτήθηκε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει