ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ο Τζούμας έδωσε την είδηση της χρονιάς για την Σκιάθο μέσα από το Marconi 96,1: Στόχος ένα νέο αποχετευτικό δίκτυο μεταξύ Αχλαδιών και Τρούλου και βιολογικός τριτοβάθμιας επεξεργασίας

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει άμεσα… Από εμάς εξαρτάται, ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης μας έχουν πει ότι όποτε έχουμε έτοιμη τη μελέτη θα δρομολογηθεί και αντίστοιχη πρόσκληση…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην πρώτη για την φετινή σεζόν εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, δίνοντας μεταξύ άλλων και την είδηση της χρόνιας για το νησί μέσα από την συχνότητα.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύοντας την εξέλιξη των σχετικών έργων με το αποχετευτικό δίκτυο και τον βιολογικό και ερωτηθείς για την πλήρη κάλυψη των περιοχών, ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο αποχετευτικό δίκτυο μεταξύ των περιοχών Αχλαδιές και Τρούλος και βιολογικός τριτοβάθμιας επεξεργασίας.

Όπως είπε ο κ. Τζούμας, από Κουκουναριές μέχρι Τρούλο το έργο προχωράει και θα ολοκληρωθεί, το ίδιο και από την άλλη πλευρά, εκεί όμως σταματάει στην περιοχή του Βασιλιά, γι’ αυτό και έχει ζητηθεί η επέκτασή του μέχρι τις Αχλαδιές, καθώς, όπως εξήγησε ο δήμαρχος τόσο αντέχει ο βιολογικός του Ξάνεμου. Σε εκείνο το σημείο και ερωτηθείς για το τί θα γίνει με τις υπόλοιπες περιοχές, ο κ. Τζούμας αποκάλυψε ότι θα πρέπει να γίνει ένα νέο αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικός τριτοβάθμιας επεξεργασίας μεταξύ των περιοχών Αχλαδιές και Τρούλος.

Ερωτηθείς για την σχετική μελέτη, ο δήμαρχος είπε πως έχει ζητηθεί αφενός μέσα από το ΟΧΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου έχουν ζητηθεί και άλλα έργα εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και μέσα από ένα πρόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο αφορούσε σε έργα αποχέτευσης σε νησιά.

Τέλος, όπως εξήγησε ο κ. Τζούμας, πρόκειται για ένα έργο σημαντικό, που πρέπει να γίνει άμεσα. Από εμάς εξαρτάται, είπε χαρακτηριστικά, αφού “ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης μας έχουν πει ότι όποτε έχουμε έτοιμη τη μελέτη θα δρομολογηθεί και αντίστοιχη πρόσκληση”, κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει