ΑΡΘΡΟ Αχ. Μπέου: Οι μάσκες των δήθεν δημοκρατών έπεσαν – Οι πολίτες και η Δημοκρατία δεν ανέχονται νέες σκευωρίες 

ΑΡΘΡΟ του Αχιλλέα Μπέου, Δημάρχου Βόλου

Όταν  αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με τα κοινά γνώριζα ότι θα έχω φίλους και αντιπάλους. Στη διάρκεια της δημαρχιακής μου θητείας διαπίστωσα ότι όσο πιο ιδιοτελή τα συμφέροντα που θίγω τόσο μεγαλύτερη είναι και η εχθρότητα που αντιμετωπίζω από συγκεκριμένους κύκλους που είχαν εθιστεί στην κατοχή και νομή της εξουσίας. Κατανοητό ως ένα βαθμό.

Ειλικρινά ωστόσο δεν μπορούσα καν να διανοηθώ ότι σε μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία, όπως η δική μας, θα συναντούσα ανθρώπους που εν ονόματι της σφοδρής και προδήλως ανεξέλεγκτης εξουσιολαγνείας τους θα τολμούσαν να διατυπώνουν, και μάλιστα στο δημόσιο λόγο τους, προτάσεις ηθικής, κοινωνικής ακόμα και βιολογικής εξόντωσής μου γιατί προφανώς αποτελώ εμπόδιο στα σχέδιά τους!..

Και γίνομαι απόλυτα συγκεκριμένος. Προ δύο τριών ημερών διέρρευσε στη δημοσιότητα μια επιστολή ενός νομικού της πόλης, του Νίκου Παπαπέτρου, που εσχάτως φλέγεται από την επιθυμία να ασκήσει διοίκηση, προφανώς κατά τα πρότυπα και στα βήματα του πρώην συνεταίρου και φίλου του, γνωστού για την εγκαθίδρυση του «σκοτινού» καθεστώτος που επί σειρά δεκαετιών καθήλωσε την πόλη μας στο τέλμα της υπανάπτυξης. Το περιεχόμενο αυτής της επιστολής, που μάλιστα υπό τη μορφή τελεσιγράφου απευθύνεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα κόμματα του δήθεν προοδευτικού και δημοκρατικού τόξου, είναι από ανατριχιαστικό έως εφιαλτικό, τόσο που περίμενα αρκετά πριν απαντήσω ελπίζοντας ότι θα πρόκειται περί παρεξηγήσεως και θα διαψευστεί…

Και καθώς η διάψευση από τον συντάκτη της επιστολής  δεν ήρθε, εκτιμώ ότι εκφράζει απόλυτα τόσο τον ίδιο, όσο και τους αποδέκτες της, που δεν αντέδρασαν, και προς τούτο επικοινωνώ τις σκέψεις μου σ’ εσάς, τους πολίτες του Βόλου, τους κριτές όλων μας και πάντως τους μόνους που εγώ αναγνωρίζω.

Αυτοί μιλάνε με το κομματικό παρακράτος με ίντριγκες και απεχθείς, αισχρές μηχανορραφίες. Εμείς δημόσια, ανοιχτά, δημοκρατικά., ενώπιον της κοινωνίας.

Βλέπετε η συγκεκριμένη επιστολή περιέχει όχι μόνο τους όρους που ο περί ου ο λόγος  θέτει για να … σώσει την πόλη, ου μην αλλά και την πατρίδα και την Δημοκρατία, αλλά απαιτεί από τα κομματικά επιτελεία να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο «Μπέου» με τρόπο ανάλογο της «Χρυσής Αυγής» προκειμένου να εκλείψει!

Δηλαδή; δηλαδή να αντιμετωπίσουν πρώτα από όλους εμένα, αλλά και την αυτοδιοικητική μας παράταξη των 220 και πλέον υποψηφίων, επαγγελματιών, εργατών, μισθωτών, επιστημόνων, πολιτών από όλες τις κοινωνικές τάξεις, με οικογένειες, καριέρες και κοινωνικό  status σαν εγκληματική οργάνωση!!! Και διατυπώνει αυτήν την πρόταση, δημόσια μάλιστα, ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι υπηρετεί το νομικό πολιτισμό και αυτοπροβάλλεται ως υπόδειγμα για τον αντίστοιχο πολιτικό.

Εγκληματική οργάνωση λοιπόν! Η αλήθεια είναι ότι δεν θα πρέπει να εκπλήσσομαι καθώς ο νεόκοπος, επίδοξος και πονηρός «σωτήρας» γνωρίζει σε ποιους απευθύνει την πρόταση – υπόδειξη. Οι πολίτες, πολλώ δε μάλλον εγώ που υπέστην μια μαρτυρική δίωξη από ένα σάπιο, βρόμικο κατεστημένο, που ευτυχώς κατέρρευσε, δεν ξεχνάμε τον επαίσχυντο και κατάπτυστο ρόλο που διαδραμάτισαν συγκεκριμένα στελέχη των κομμάτων αυτών στο χωρίς προηγούμενο φιάσκο – όνειδος του «Κοριόπολις». Στελέχη που δυστυχώς σε πείσμα κάθε λογικής και δημοκρατικής ευαισθησίας έχουν ακόμη και σήμερα καθοριστική παρέμβαση στα δημόσια πράγματα.

Άλλωστε κινούμενος για χρόνια στο χώρο της Δικαιοσύνης ο κ. Παπαπέτρος γνωρίζει ότι δυστυχώς υπάρχουν και επίορκοι δικαστές, πρόθυμοι να συνδράμουν σε τέτοιες πρακτικές και να υπηρετήσουν αήθη και ιδιοτελή συμφέροντα και προς αυτούς, επίσης, απευθύνεται.

Με την κτηθείσα, συνεπώς, εμπειρία τους από την ανεπανάληπτη αυτή παλιανθρωπιά, την απίστευτη σκευωρία θα μπορούσαν, με το σκεπτικό Παπαπέτρου, να στήσουν μια ανάλογη και να τον διευκολύνουν στη διαδοχή του άλλου γαλαζοαίματου της… «Αριστεράς», που τον πατρονάρει. Αυτοί ήταν, αυτοί είναι και δεν θα πάψουν ποτέ να είναι ίδιοι. Αδίστακτοι, αριβίστες, αμοραλιστές.

Είναι όμως ίδια η εποχή; Είναι ίδιοι οι άνθρωποι; Το σημαντικότερο: σε όλα αυτά τα κομματικά αποβράσματα έχει απομείνει ίχνος έστω αξιοπιστίας απέναντι στην κοινωνία; Γιατί είναι πρόδηλο ότι για να υλοποιήσουν ένα τέτοιο εφιαλτικό για την ίδια την κοινωνία και την Δημοκρατία σενάριο θα πρέπει να πείσουν για μια δήθεν εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής ένα Δήμαρχο και μέλη μια ολόκληρη παράταξη, που:

Παρέλαβαν ένα Δήμο μέσα στα χρέη και τα δάνεια και ήδη τον έχουν καταστήσει πλεονασματικό

Έκαναν, κάνουν και έχουν προγραμματίσει έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και καθιστούν τον Βόλο μια σύγχρονη, λειτουργική, ανθρώπινη ευρωπαϊκή πόλη

Έχει απλώσει ένα μεγάλο και αποτελεσματικό  δίχτυ κοινωνικής προστασίας, μέσα σε αλλεπάλληλες σφοδρές οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις.

Έχει μετατρέψει το Βόλο σε κορυφαίο τόπο τουριστικού προορισμού, με απίστευτες πληρότητες και επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με αποτέλεσμα μετά από  δεκαετίες να κατασκευάζονται νέες σύγχρονες, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες

Έχει καταστήσει τον Βόλο κέντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων και διοργανώσεων, με ευεργετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και κοινωνία

Φροντίζει καθημερινά να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε οι δεκάδες των μικρών επιχειρήσεων αν ενισχύουν τους τζίρους τους και οι δεινά δοκιμαζόμενοι επιχειρηματίες  και οι χιλιάδες  απασχολούμενοι σε αυτούς να ανασαίνουν βαθιά

Και άλλα που ο κάθε πολίτης βλέπει καθημερινά στην πόλη, στη γειτονιά, στο χωριό, τον οικισμό του και οι πολίτες όλης της Ελλάδας αναγνωρίζουν και επικροτούν.

Συμπερασματικά. Οι βαθυστόχαστες κουβέντες, οι βαρύγδουπες δηλώσεις και οι λοιπές «προοδευτικές» πομφόλυγες είναι καλές για τα σαλόνια, όπου τα μέλη των μερικών δεκάδων οικογενειών που με κάθε λογής εξουσιαστικά διατάγματα απέκτησαν τίτλους «ευγενείας» και μαζί μια ανεξάντλητη πηγή άκοπων εσόδων εις βάρος των κορόιδων,  του κυρίαρχου λαού, μαζεύονται και ονειρεύονται τα περασμένα μεγαλεία (και διηγώντας τα να κλαίς). Αν ο κ. Παπαπέτρος και ο κάθε αντίστοιχος Παπαπέτρος θεωρεί ότι έχει να προσφέρει στην πόλη και τους πολίτες, και όχι βέβαια στην ξεπεσμένη άρχουσα τάξη που χρόνια πιστά υπηρέτησε, δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους πολίτες, και όχι στα κομματικά υπόγεια και παρασκήνια, να εκθέσει τις ιδέες και τις προτάσεις του και να κριθεί από αυτούς.

Ενέργειες, όπως η επιστολή αυτή με όρους και προτάσεις δίωξης και εξόντωσης αντιπάλων, με τη χρήση της συκοφαντίας, της λάσπης και της κάθε λογής αθλιότητας, ανήκουν σε μια ξεπερασμένη, φαύλη και «σκοτινή» εποχή και απλώς δείχνουν ένα παλαιοκομματικό  παραγοντισμό, βγαλμένο από τις μουχλιασμένες σελίδες ενός θλιβερού και χυδαίου, μακιαβελικού τύπου,  σεναρίου, που χαρακτηρίζει τους συντάκτες του.

Ντροπή για όσους το σκέφθηκαν, ντροπή για όσους έγραψαν και υπέγραψαν την χυδαία αυτή επιστολή, ντροπή και για όσους δια της σιωπής τους ανέχθηκαν να καταστούν συνένοχοι σε μια αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και εν τέλει απάνθρωπη απόπειρα στησίματος μιας βρόμικης και αισχρής σκευωρίας. Οι εκλογές φθάνουν και εκεί θα κριθούμε όλοι. Από τον λαό, που και στα πρόθυρα του 2023 προσπαθούν ακόμα να χειραγωγήσουν και να εξαπατήσουν με τέτοιες φριχτές μεθοδεύσεις.

Προσωπικά και το 2014 και το 2019 και το 2023 κρίθηκα και θα κριθώ μόνο από τους πολίτες, προς τους οποίος απευθύνομαι καταθέτοντας τίμια και ειλικρινά τα σχέδια και τις προτάσεις μου για το κοινό μας μέλλον. Καλώ τον κ. Παπαπέτρο, και όποιον άλλο επιθυμεί όντως να προσφέρει στην πόλη, αν μπορούν ας πράξουν το ίδιο, χωρίς να αναζητούν κόμματα-προστάτες, ο αρνητικός ρόλος των οποίων στις δοκιμασίες που βίωσε και βιώνει η πατρίδα μας και ο λαός μας είναι γνωστός.

ΥΓ. Αν ο κ. Παπαπέτρος δεν δικαιωθεί στην πρόταση – προτροπή του, ας σκεφθεί και την εναλλακτική λύση των τανκς, όπου καταφεύγουν οι οπαδοί του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Ως φαίνεται παρά τις δημοκρατικές περγαμηνές που διεκδικεί δεν του είναι και ξένη…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει