ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ στο πλευρό του Τρύφωνα Πλαστάρα για το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στην παρουσίαση του συνδυασμού “Μαγνησία 2025”, με τον οποίο διεκδικεί την προεδρία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στις επικείμενες Επιμελητηριακές εκλογές, προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υποψήφιος πρόεδρος Τρύφωνας Πλαστάρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ τα ΟΝΟΜΑΤΑ των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 6.11.2017

Η ομιλία του υποψήφιου προέδρου Τρύφωνα Πλαστάρα:

Κυρίες και Κύριοι,
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στο Επιμελητήριο, ο θεσμός απαξιώθηκε με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης που στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Εμείς, ερχόμαστε να δώσουμε νέα δυναμική και ώθηση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Το Επιμελητήριο πρέπει να αναγεννηθεί για να συμβαδίσει στις νέες απαιτήσεις των δύσκολων καιρών. Να εκσυγχρονιστεί.

Είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή μακριά από πολιτικά κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα να αναβαθμίσουμε τον θεσμό, ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, προσφέροντας οφέλη στα μέλη του και την τοπική μας οικονομία.

Πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος τοπικός αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας στον χώρο της ανάπτυξης, αλλά και στον χώρο της επιστήμης και της έρευνας.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε αυτές τις εκλογές γυρίζει σελίδα. Αναδιοργανώνεται, επαναπροσεγγίζει τον κόσμο του. Η στήριξη των επιχειρήσεων θα περνά μέσα από το Επιμελητήριο που θα υλοποιεί δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος μας είναι η Εκλογίκευση των διαδικασιών της Διοίκησης και των τμημάτων του Επιμελητηρίου έτσι ώστε να εξυπηρετεί και να υπηρετεί τον στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε: Την προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελματιών του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών, σύμφωνα με τα συμφέροντα και τους στόχους της εθνικής οικονομίας και την ανάπτυξη και πρόοδο αυτής.

Α) Τεχνοκρατική υποστήριξη και σχεδιασμός, όχι μόνο για το Επιμελητήριο αλλά και για τις δράσεις του.
Β) Ενεργοποίηση νομικής και οικονομικής υποστήριξης των επαγγελματιών όλων των μελών του Επιμελητηρίου.
Γ) Τεχνική και οικονομική υποστήριξη για προγράμματα, δράσεις και εκθέσεις.

Έχουμε αναπτυξιακό σχέδιο για την Μαγνησία: Ένα σχέδιο που στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας μέσα από μία παραγωγική – επαγγελματική ανασυγκρότηση με συγκεκριμένους στόχους ανά εξάμηνο – χρόνο – διετία. Ένα σχέδιο που στηρίζεται σε συγκεκριμένους πυλώνες ανάπτυξης. Υλοποίηση ερευνών ουσίας και τεχνοκρατική συμβουλευτική πάνω στην εφαρμογή τους.

Θα δημιουργήσουμε μόνιμες συμβουλευτικές επιτροπές από τους θεσμούς της περιοχής για παρακολούθηση αλλά και την συμμετοχή τους μέσα από προτάσεις, ιδέες και ενέργειες.

Θα επιδιώξουμε συνέργειες του Επιμελητηρίου με όλους ανεξαρτήτως τους φορείς όπως ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, Υπουργεία και γενικώς με τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Στόχος μας η ίδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδων καινοτομίας που θα φιλοξενήσει νέους που θέλουν να κάνουν τις ιδέες τους προϊόν.

Δίνουμε έμφαση στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Στόχος μας η ίδρυση και λειτουργία ενός κέντρου μεταφοράς τεχνολογίας που θα βρίσκει τις βέλτιστες λύσεις για όσες επιχειρήσεις θέλουν να αναβαθμίσουν τόσο το προϊόν τους όσο και την διαδικασία παραγωγής του για να γίνονται πιο ανταγωνιστικές.

Στόχος μας η ίδρυση γραφείου εξωστρέφειας – εξαγωγών για την στήριξη όσων επιχειρήσεων εξάγουν ή θέλουν να εξάγουν.

Εύρεση συνεργασιών, Β2Β συναντήσεις στο Επιμελητήριο αλλά και ανά κλάδο.

Στόχος μας η ίδρυση γραφείων εξυπηρέτησης στην περιφέρεια – νησιά.

Στόχος μας η ίδρυση επιτροπής για την στήριξη και προβολή τοπικών προϊόντων μέσω κλαδικών εκθέσεων και πανελλαδικών κινημάτων όπως το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Στήριξη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

Το Επιμελητήριο θα είναι ανοιχτό προς τους πολιτικούς, οικονομικούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς θεσμούς, όπως περιφέρεια, όλοι οι Δήμοι της περιοχής (καθώς το Επιμελητήριο δεν είναι Βόλου αλλά Μαγνησίας), Τ.Ε.Ε., πρωτοβάθμια σωματεία, Βουλευτές, κόμματα, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο για την δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Μαγνησίας. Σε αυτή την συμμαχία δεν πρέπει να λείπει και η τοπική Εκκλησία η οποία με την εμπειρία της, την οργάνωση της και το πλαίσιο έργου που επιτελεί είναι για μας ένα φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και προσφοράς στα κοινά.

Το Επιμελητήριο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες που καθημερινά δίνετε τη μάχη επιβίωσης, όλους εσάς που επί 7 πλέον χρόνια δίνετε τον αγώνα για να κρατήσετε ανοιχτές τις επιχειρήσεις σας μέσα σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες. Το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε, όποτε χρειαστείτε γιατί είμαστε μέρος από εσάς. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε με όραμα, δημιουργία, ανάπτυξη η Μαγνησία θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Γενική Συνέλευση στο Α’ Τρίμηνο κάθε χρόνου.

Θα αξιοποιηθεί και θα αναβαθμισθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Επιμελητηρίου με αλληλεπιδράσεις, e-services και τακτική ενημέρωση δράσεων του Επιμελητηρίου.

ΕΔΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ο ΒΟΛΟΣ

Εκθεσιακή πολιτική:
Α) Σε συνεργασία με τους συλλόγους μέλη του ….. σχεδιασμός για την συμμετοχή σε εκθέσεις με μακροχρόνιο ορίζοντα.
Β) Αποτίμηση των αποτελεσμάτων κάθε συμμετοχής σε κάθε έκθεση (π.χ. καινούργιες συνεργασίες, δουλειές που κλείστηκαν, κόστος συμμετοχής και ανταποδοτικότητα) και σχεδιασμός για την επόμενη έκθεση.
Γ) Στην κάθε αποστολή για έκθεση θα συμμετέχουν άτομα του κλάδου που απευθύνεται η έκθεση.

Κοινωνική πολιτική:
Α) Δημιουργία τράπεζας αίματος για τις ανάγκες όχι μόνο των επαγγελματιών αλλά για όλους τους πολίτες του νομού.
Β) Στήριξη σε οικονομικά αδύναμους και άνεργους συναδέλφους μας που η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων τους οδήγησαν στην ανέχεια και την εξαθλίωση.
Γ) Υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές μαθητές αλλά και προώθηση αυτών σε επιχειρήσεις για εργασία έτσι ώστε να σταματήσουμε την αιμορραγία των νέων μας σε άλλες χώρες.

Βασικός στόχος μας η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων. Το κάνουμε ήδη και μέσα από την ΟΕΒΕΜ.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά όμως χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός με στόχο την αφύπνιση του Επιμελητηρίου και την εγρήγορση των μελών του.

Θέλουμε όλα μας τα μέλη ενεργά και συμμέτοχα.

Επιδίωξή μας είναι κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματίας της Μαγνησίας να μην αισθάνεται ότι παλεύει μόνος του με τα θηρία της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας, της έλλειψης ρευστότητας, της ελλιπούς ενημέρωσης.

Να αναδείξουμε τα προϊόντα μας, τους ανθρώπους πίσω απο αυτά, τον καθημερινό μόχθο του επαγγελματία που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει, και που έχει ανάγκη τη δική μας υποστήριξη.

Στην προσπάθεια αυτή που ξεκινάμε σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ παρόντες.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να δώσουμε την ώθηση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ώστε να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε τον αγώνα μας για να αναδείξουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της Μαγνησίας και υπηρεσιών μας.

Για αυτό και θα αξιοποιήσουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα Επιμελητήρια, θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με το Πανεπιστήμιο, με φορείς έρευνας και καινοτομίας.

Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε την καλύτερη ανάδειξη των προϊόντων μας και των επιχειρήσεών μας, μέσω της ενεργής συμμετοχής των επαγγελματιών μας σε επιδοτούμενα προγράμματα.

Με τη σωστή επικοινωνιακή στρατηγική που θα ασκήσει το Επιμελητήριο μπορεί να διεκδικήσει το άνοιγμα σε νέες αγορές.
ΑΡΚΕΤΑ με τα ευχολόγια, τα κούφια λόγια, την ολιγωρία, τις ίντριγκες και τις μεθοδεύσεις που αυτά τα χρόνια τσαλάκωσαν τον θεσμό.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι εάν θέλουμε την αναβάθμιση των Επιχειρήσεων μας, αυτό περνά μέσα από ένα σύγχρονο, ανοιχτό στον επιχειρηματικό κόσμο, ένα Επιμελητήριο με νέα ηγεσία.

Ο συνδυασμός μας δίνει τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο νέο Δ.Σ του Επιμελητηρίου μας κόντρα στο κατεστημένο, που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια εις βάρος της επιχειρηματικότητας.

Για αυτό το λόγο θέλω σήμερα από αυτήν εδώ την θέση να κάνω εκ νέου ανοικτή πρόσκληση σε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του Νομού να έρθουν κοντά μας να συμμετάσχουν σε αυτή την νέα μας προσπάθεια για ένα Επιμελητήριο ανοικτό, ενωμένο και σύγχρονο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας.

Δεν μας χωρίζει τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πολλά.

Στοχεύουμε να διαμορφώσουμε ένα Επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Eίμαστε ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι. Και όσοι προσπαθούν να μας κολλήσουν ταμπέλες απλά ματαιοπονούν. Είναι φανεροί, νομίζω, οι λόγοι. Έτσι έχουν μάθει μέχρι τώρα να κινούνται. Αυτά αποτελούν στοιχεία ενός παρελθόντος ξεπερασμένου. Η κοινωνία μας έχει προχωρήσει και έχει ξεπεράσει, τις πολώσεις και τους τεχνητούς διαχωρισμούς. Δεν χωράνε στις επιμελητηριακές εκλογές και στον επιμελητηριακό θεσμό.

Η προσπάθειά μας είναι για ένα αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο επιμελητήριο. Πεποίθησή μας είναι ότι μια διοίκηση ανεξάρτητη, πολυσυμμετοχική, με όραμα και πρόγραμμα που πείθει, μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω στις επιχειρήσεις.

Να βάλει έστω κι ένα λιθαράκι για να βγουν οι επιχειρήσεις μας από αυτή την κρίση.

Λευκές επιταγές υπογράφουν άλλοι και όχι εμείς. Μακριά από μας προεδροκεντρικές επιμελητηριακές προσεγγίσεις. Μακριά από μας το βόλεμα στα επιμελητηριακά έδρανα. Το επιμελητήριο δεν μπορεί να αποτελεί σκαλοπάτι μετεξέλιξης και εφαλτήριο για πολιτικές σταδιοδρομίες, όπως το έκαναν άλλοι στο πρόσφατο παρελθόν.

Βασική, στοιχειώδης προτεραιότητα του συνδυασμού «Μαγνησία 2025» είναι η καθημερινότητα της μικρής και μεσαίας επιχείρησης.

Κανένας επαγγελματίας μόνος του σε αυτή τη δύσκολη μάχη της επιβίωσης.

Όλοι εμείς που συγκροτούμε την «Μαγνησία 2025» πιστεύουμε βαθιά, πως το επιμελητήριο δίνει τη δυνατότητα για τις ανατροπές που απαιτούνται για να γίνει η επιχειρηματικότητα βιώσιμη και ανταγωνιστική.

Αποτελεί βαθιά και αταλάντευτη πεποίθησή μας ότι το επιμελητήριο είναι το κλειδί που μπορεί να ξεκλειδώσει την απίστευτη επιχειρηματική δυναμική που διαθέτει ο τόπος μας, η Μαγνησία.

«Το Επιμελητήριο αξίζει καλύτερα, οι επιχειρήσεις αξίζουν περισσότερα» είναι το μοναδικό σύνθημα που μας εμπνέει.
Θα αγωνιστούμε για ένα Επιμελητήριο πρωτοποριακό και καινοτόμο. Μια διοίκηση ανεξάρτητη, πολυσυμμετοχική, με όραμα και πρόγραμμα που πείθει και που μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω στις επιχειρήσεις. Η Μαγνησία θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Σας ευχαριστώ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει