ΧΑΜΟΣ στα ερτζιανά με την Ζέττα Μακρή: Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας – Τί είπε για τις εκλογές στον Δήμο Βόλου

ΗΧΗΤΙΚΟ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στον Γιώργο Κουμιώτη

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης η πρώην υφυπουργός Υγείας της Ν.Δ. κα Ζέττα Μακρή, αναφερθείσα μεταξύ άλλων και στις επικείμενες εκλογές του Δήμου Βόλου αλλά και στα προ ολίγων ημερών επεισόδια στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο Μεταξουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερθείσα στα επεισόδια στο Μεταξουργείο η κα Μακρή, σχολίασε: “Ο Λημνιός φασίστας; Τί να πούμε τώρα; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτά τα οποία πάντοτε χτυπούσαν, αυτοί ήταν οι οποίοι διοργάνωναν… Απλώς άλλαξε ο στόχος τώρα, δεν άλλαξε η συμπεριφορά, δεν άλλαξε η μέθοδος, δεν άλλαξε η διάθεση, άλλαξε ο στόχος”.

Νωρίτερα, αναφερθείσα στις επικείμενες εκλογές στον Δήμο Βόλου η κας Μακρή δήλωσε: Εγώ ανήκω σε έναν κομματικό σχηματισμό, ο οποίος επέλεξε και έδωσε στήριξη σε συγκεκριμένη υποψήφια. Εγώ στις κομματικές επιλογές πειθαρχώ, θα μου επιτρέψετε όμως να σας πω τί ακριβώς είπα όταν τοποθετήθηκα παρουσία και του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κ. Αυγενάκη. Είπα ότι την πικρία που ένιωσα εγώ, όταν στελέχη του κόμματός μου ήταν απέναντί μου δυναμικά και θα το πω μετά από τόσα χρόνια μου στέρησαν και την εκλογή, 49%-51% ήταν εάν θυμάστε, δεν θα τη νιώσει η νυν υποψήφια της ΝΔ. Αυτό είπα και το λέω και σε εσάς δημόσια.

Από εκεί και πέρα θα σας πω και κάτι άλλο όμως, εγώ σέβομαι την επιλογή των συμπολιτών μου στην οποία προσφεύγω κι εγώ. Η επιλογή είναι σεβαστή. Την επόμενη μέρα των εκλογών όποιος θα έχει την τύχη και την τιμή ή όποια θα έχει την τύχη και την τιμή να εκλεγεί, θα έχει στον βαθμό που με αφορά τη στήριξή μου… Προεκλογικά συντάσσομαι με τις δυνάμεις μου, μετεκλογικά η επιλογή των Βολιωτών είναι απολύτως σεβαστή”.

Ερωτηθείσα για το εάν στο Βόλο υπάρχει καθεστώς Μπέου, η κα Μακρή τόνισε: Η επιλογή των συμπολιτών, στην οποία και εγώ καταφεύγω, είναι σεβαστή. Εμένα υπερβολές στον λόγο τον πολιτικό δεν θέλω να με χαρακτηρίζουν. Άρα λοιπόν εμένα κουβέντες περί καθεστώτος, περί ανομίας, όλες αυτές οι υπερβολές που ακούγονται ένθεν και ένθεν, δεν με αφορούν. Δεν μ’ αρέσει ο δημόσιος λόγος να χαρακτηρίζεται από ακρότητα και υπερβολή. Δεν τιμά και την πόλη μας. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε πρωτοσέλιδο για λάθος λόγους. Υπάρχουν πολλά καλά να αναδείξουμε, υπάρχουν πολλά κακά να στηλιτεύσουμε και κυρίως υπάρχει πολύ προσπάθεια να γίνει και για την πόλη μας και για το Νομό μας και για την Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να αναλωνόμαστε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις. Θα μου επιτρέψετε να το πω και θα το τηρήσω μέχρι τέλους”.

Νωρίτερα, η κα Μακρή με την ιδιότητα και της πρώην υφυπουργού Υγείας, σχολίασε τα περί πορίσματος για την Υγεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για παράνομους διορισμούς απ’ την πλευρά του Γεωργιάδη, αποδεικνύεται από έγγραφα, δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Θα σας πω όμως, θα θυμίσω ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε χορηγήσει 10 εκατ. χωρίς παραστατικά στην διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και παραπέμπεται η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για δύο κακουργήματα, ένα εκ των οποίων η διαχείριση αυτών των χρημάτων. Αυτά όλα ξεκίνησαν με δική μου μηνυτήρια αναφορά, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαράς και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και περίμενα, επειδή εξεταζόταν και το ΚΕΕΛΠΝΟ, να με καλέσουν κι εμένα στην εξεταστική επιτροπή. Και όταν είχε γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά σε αυτές τις διώξεις, χωρίς να αναφέρει όμως ότι δεν έγιναν επί των ημερών του. Λέω λοιπόν ότι δεν με κάλεσαν, προφανώς δεν ήθελαν να ακουστεί ότι επί ΝΔ ξεκίνησε η προσπάθεια για την κάθαρση. Αυτά δεν έγιναν ερήμην του κ. Γεωργιάδη… Κι εγώ ξέρετε είμαι από τα στελέχη για τα οποία ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι δεν κάνουμε πολιτικές διώξεις, εάν κάναμε πολιτικές διώξεις θα λέγαμε και για την κα Μακρή, διαχωρίζοντας εμένα από τους υπόλοιπους. Σας λέω λοιπόν με αυτή την άνεση, ότι δεν φταίνε τα στελέχη μας, θα αποδειχθεί. Παρόλα αυτά ταλαιπωρούνται, παρόλα αυτά διασύρονται…” δήλωσε η κα Μακρή και συνέχισε:

“Με ξεπερνά η ευκολία με την οποία σπιλώνονται πολιτικοί. Σας μιλώ ως νομικός, δεν υπάρχει ούτε αποχρώσα ένδειξη. Ο λόγος είναι προφανής, πολιτικός. Ο δημόσιος διάλογος και η πολιτική συζήτηση έχει εκτραπεί…”, τόνισε, για να καταλήξει:

“Η πολύπαθη Υγεία επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ακόμα περισσότερο υποβαθμίστηκε. Εάν υπάρχει και διασώζεται είναι χάρι στις γνώσεις και στην ευσυνειδησία γιατρών και νοσηλευτών”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει