Χρ. Μπουκώρος: Λήγουν οι συμβάσεις 13 επικουρικών ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

Τονίζει με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την άμεση επίλυση του ζητήματος της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, οι επικείμενες λήξεις συμβάσεων των επικουρικών ιατρών αναμένεται να επιφέρουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: “Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκονται οι δεκατρείς (13) επικουρικοί ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, των οποίων οι συμβάσεις αναμένεται να λήξουν μέχρι και το τέλος του έτους (31/12/2018).

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2018 λήγουν οι συμβάσεις παράτασης ενός νευροχειρούργου, ενός παθολόγου, ενός νευρολόγου, δύο γυναικολόγων και ενός νεφρολόγου. Επίσης, μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2019 αναμένεται να λήξουν και οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών που είχαν προσληφθεί μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν καρδιολόγο, ένα μικροβιολόγο, έναν ορθοπεδικό, έναν οφθαλμίατρο, έναν παιδίατρο, ακόμη έναν νεφρολόγο και για τον επικουρικό ογκολόγο του νοσοκομείου.

Πρόκειται για πλήρη αποδυνάμωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, του οποίου η εύρυθμη λειτουργία στηρίζεται σε αυτούς τους δεκατρείς (13) ιατρούς. Ήδη οι κλινικές του νοσοκομείου είναι επιφορτισμένες με μεγάλο όγκο ασθενών, οι οποίοι πλέον έχουν στραφεί προς τις μονάδες δημόσιας υγείας, λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης. Επίσης, η ελλιπή στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας του νομού, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κεντρική μονάδα δημόσιας υγείας, το Αχιλλοπούλειο  Νοσοκομείο, το οποίο καλείται να εξυπηρετήσει όλο και περισσότερους ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο αναμένεται να καλύψει τα κενά των επικουρικών ιατρών με νέους ιατρούς από τη λίστα των επικουρικών. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι πότε θα τοποθετηθούν οι απαραίτητοι επικουρικοί ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο  Βόλου.
Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το σημαντικό ζήτημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί με τις επικείμενες λήξεις συμβάσεων των επικουρικών ιατρών;
2. Ισχύει τελικά ότι τα κενά αναμένεται να καλυφθούν από τη λίστα επικουρικών ιατρών; Σε τι διάστημα αναμένεται να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά επικουρικών ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;
3. Προτίθεστε να καλύψετε με μόνιμο ιατρικό προσωπικό τις ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου;” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει