Χρ. Μπουκώρος: Υποστελεχωμένο το Τελωνείο Σκιάθου

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επισημαίνοντας το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Τελωνείου Σκιάθου, αφού εδώ και έξι χρόνια υπηρετεί μια μόνο τελωνειακός.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, ” Το ζήτημα της υποστελέχωσης του Τελωνείου Σκιάθου έχει, επανειλημμένως, επισημανθεί προς την ηγεσία του υπουργείου, χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστική μέριμνα. Η πρόσκαιρη λύση της απόσπασης υπαλλήλων, για διάστημα δύο – τριών μηνών, μόνο προβλήματα δημιουργεί, καθώς μέχρι να «εγκλιματιστούν» οι αποσπασμένοι υπάλληλοι και να μάθουν τις απαραίτητες εκτελωνιστικές διαδικασίες, αναγκάζονται να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις. Η υπηρεσία έχει άμεση ανάγκη από μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Από το 2011 που έχουν κλείσει τα Τελωνεία Σκοπέλου και Αλοννήσου, ο διαβατηριακός έλεγχος των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων ή άλλων σκαφών διενεργείται στη Σκιάθο. Επίσης, πολλά είναι και τα κρούσματα λαθρεμπορίας. Δεν είναι δυνατόν η λειτουργία μιας τόσο νευραλγικής υπηρεσίας να επαφίεται στο φιλότιμο και την άοκνη προσπάθεια που καταβάλει η μια και μοναδική υπάλληλος που υπηρετεί νυχθημερόν.

Ως εκ τούτου, οι ανάγκες της υπηρεσίες είναι αυξημένες και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όπου αυξάνεται το ποσοστό της επισκεψιμότητας στα νησιά των Σποράδων. Η παρουσία υπαλλήλου στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι, προκειμένου να υποδεχθεί τους τουρίστες είναι υποχρεωτική όλο το εικοσιτετράωρο. Εξάλλου, είναι η πρώτη εικόνα της χώρας μας, η εικόνα υποδοχής των επισκεπτών. Είναι ανεπίτρεπτο, η πρώτη υπηρεσία που συναντά ο τουρίστας εισερχόμενος στον ελλαδικό χώρο να είναι μια υπηρεσία υποβαθμισμένη και τελείως ξεχασμένη από την κυβέρνηση”.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της υποστελέχωσης του Τελωνείου Σκιάθου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει