Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρούν οι διαδικασίες για την επισκευή και αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου του Αγ. Ιωάννη στον Αλμυρό

Η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον «Ιανό», σε συνέχεια και της σχετικής χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση, παρακολουθούνται, ανά τακτά διαστήματα, από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επισκέφθηκε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου τον Αλμυρό και βρέθηκε, συνοδευόμενος από τη δημοτική αρχή, στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου στον Άγιο Ιωάννη Αλμυρού, το οποίο και είχε υποστεί καταστροφικές ζημιές από τη θεομηνία «Ιανός». Η αποκατάσταση, επισκευή και αναβάθμισή του αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Κυβέρνηση, με τον Δήμο Αλμυρού να αναλαμβάνει να προχωρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο πεδίο, οι σχετικές διαδικασίες προχωρούν για την επισκευή και αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου, καθώς αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες να δημοπρατηθεί η μελέτη κατασκευής του νέου αλιευτικού καταφυγίου. Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, τους μήνες που θα ακολουθήσουν τη δημοπράτηση θα εκπονηθεί η σχετική μελέτη, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να δημοπρατηθεί και το έργο, για να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό σημείωσε ότι «ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Αλμυρού προχωρά, με τους ρυθμούς βέβαια που έχουν επιβληθεί στη δημόσια διοίκηση σε συνθήκες πανδημίας, αλλά με πίεση από όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς όλοι αναγνωρίζουν τη σημασία του. Έτσι, η σχετική προεργασία έχει γίνει από τη δημοτική αρχή για να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η διαδικασία δημοπράτησης της μελέτης κατασκευής, με στόχο -αφού κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με εντατικούς ρυθμούς- το καλοκαίρι η υλοποίηση του έργου να βρεθεί σε φάση εκκίνησης. Πρόκειται για ένα έργο, για το οποίο έχει διατεθεί από την Κυβέρνηση έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. Ένα έργο με σημαντικό κοινωνικό, παραγωγικό, οικονομικό και παραγωγικό πρόσημο για τους αλιείς και τους πολίτες του Αλμυρού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ένα έργο που έρχεται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά τη θεομηνία, αλλά και να διαμορφώσει σύγχρονες και καλύτερες από τις προηγούμενες συνθήκες, προς όφελος όλων. Έργο που δρομολογείται και θα αναβαθμίσει σημαντική την περιοχή, διαμορφώνοντας νέες προοπτικές. Και προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε το έργο να αρχίσει να υλοποιείται το συντομότερο δυνατόν».

Σημειώνεται ότι το έργο, το οποίο θα αξιοποιήσει την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να περιλαμβάνει εκτενείς παρεμβάσεις τόσο στο λιμένα με υποδομές και διαμορφώσεις, όσο και στο περιβάλλοντα χώρο με υποδομές, κτίρια και δίκτυα, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο, μεταξύ άλλων, με ψηφιακά συστήματα και παροχές, ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών, και δεκάδες θέσεις για σκάφη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει