Χρ. Τριαντόπουλος: “Το λιμάνι του Βόλου μπαίνει στον χάρτη του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, επισκέφτηκε τη Δευτέρα τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου μαζί με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρη Ξενόφο. Στο πλαίσιο της συνάντησης με τη διοίκηση του ΟΛΒ, συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, καθώς και η πορεία της αξιοποίησης του λιμανιού, η οποία έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερα υποσχόμενη δυναμική. Μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Τριαντόπουλος ανέδειξε τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση της διαδικασίας αξιοποίησης και αναφέρθηκε στη σημασία του λιμανιού του Βόλου στην τοπική οικονομία, επισημαίνοντας τα εξής:

«Σήμερα, επισκεφτήκαμε με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Α. Ξενόφο, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όπου είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη διοίκηση του Οργανισμού, τόσο για τρέχοντα ζητήματα, όσο και για την πορεία της αξιοποίησης του λιμανιού του Βόλου – η οποία και προχωρά. Συγκεκριμένα, το λιμάνι του Βόλου, όπως έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή, μπαίνει -επιτέλους- στον χάρτη του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος.

»Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Οικονομικών, σε στενότατη συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει προχωρήσει και προωθεί μια σειρά από νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις και συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου. Πλέον, το λιμάνι του Βόλου έχει ενταχθεί στην πρώτη φάση της διαδικασίας αξιοποίησης των περιφερειακών λιμανιών της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως υπογραμμίστηκε και στη σημερινή μας συνάντηση. Πρόκειται για μια διαδικασία επένδυσης και αξιοποίησης με σημαντική συνεισφορά στην περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και στην ευρύτερη ευημερία της πόλης του Βόλου και των κατοίκων της Μαγνησίας. Και συνεχίζουμε, με προσήλωση και σχέδιο, προς αυτή την κατεύθυνση.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει