Διακήρυξη ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018 πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των 2 αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) σε όλοι την Ελλάδα. Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στους εργαζόμενους το ψέμα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, που θα μας «επαναφέρουν» στην κανονικότητα. Aπό την άλλη η Ν.Δ. κοροϊδεύει ότι μπορεί να φέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη, επενδύσεις.

Απλά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα διαχειριστεί πιο καλά την επόμενη μέρα της καπιταλιστικής κρίσης, τη φάση της ανάκαμψης των κερδών. Και οι δύο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ότι μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος καπιταλισμός, όπου και τα κέρδη θα αυξάνουν και η ζωή των εργαζομένων θα βελτιώνεται. Πού υπάρχει αυτό; Σε ποιο σημείο του κόσμου εφαρμόζεται το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης για όλους και όλες; Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη κοινωνικά δίκαιη για όλους; Πουθενά.

Και δεν υπάρχει πουθενά γιατί το καπιταλιστικό σύστημα είναι σάπιο, γερασμένο και γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό και άδικο, το βλέπουμε και το ζούμε ειδικά την τελευταία δεκαετία μέσα από τις μειώσεις των μισθών τη φοροληστεία, την εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα, το τσεκούρωμα στα βαρέα και ανθυγιεινά

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, παλεύουμε για
– Ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης!
– Την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
– Την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής!
– Να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Πάρε μέρος τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ψήφισε με κριτήριο όλα όσα αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματά σου.

Ζητάμε την ψήφο σου για την εκλογή αιρετού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Με κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ότι το κράτος έχει συνέχεια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και για αυτόν το λόγο αξιοποιούνται και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Είναι γνωστό ότι το θεσμικό – νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων και της πολιτικής που χαράσσουν κάθε φορά το κράτος και οι κυβερνήσεις, κινείται στα πλαίσια του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Πλειοψηφία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, αφού τα 3 από τα 5 μέλη είναι διορισμένα.

Η υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα καλά οργανωμένο, μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα.

Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η μόνη δύναμη που λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Γνωρίζεις ότι θα κάνουμε ό, τι μπορούμε, ό, τι περνά από το χέρι μας. Οι αιρετοί που εκλέχτηκαν με την ΔΑΣ ΟΤΑ δεν υπηρέτησαν από κανένα πόστο και με κανένα τρόπο τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, δεν τους συνδέει κανένας ομφάλιος λώρος με αυτές. Γνωρίζεις ότι έδωσαν τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, ενημέρωσαν, αποκάλυψαν, υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντεργατικές αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών.

Γνωρίζεις επίσης ότι δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι στη Διοίκηση και ούτε λειτουργούμε ρουσφετολογικά, όμως, τα γενικότερα προβλήματα που μας βασανίζουν δεν κρίνονται ούτε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ούτε θα λυθούν από εκεί.

Όλες οι άλλες δυνάμεις θεωρούν δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμους που διέπουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο τους. Γι’ αυτό εξάλλου στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων κατεβαίνουν μαζί, σε ενιαία ψηφοδέλτια. Οι αιρετοί όλων των άλλων δυνάμεων έχουν «αποδεχτεί» την αξιολόγηση και έχουν γίνει αξιολογητές, αφού βάζουν κανονικά βαθμό στους υποψήφιους διευθυντές και προϊσταμένους που κρίνονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Έχουν εγκρίνει μαζί με τα διορισμένα μέλη όλους τους αντεργατικούς Οργανισμούς των Δήμων, που αποδέχονται την κατάργηση θέσεων και αρμοδιοτήτων, τις κουτσουρεμένες παροχές στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα γενικότερα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Έχεις πείρα από τη στάση των υπόλοιπων συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Οι πλειοψηφίες παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι αιρετοί τους αποδέχονται όλο το πλαίσιο της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής, που γεννά φτώχεια και μνημόνια, που τσακίζει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Αυτό το γεγονός καθορίζει τη στάση τους και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει