Δράσεις Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου 2018-2019

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στα έξι χρόνια κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής δράσης στην πόλη του Βόλου η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας εντάσσει αδιάλειπτα στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τις πολιτικές εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συνεδριάσεις εργατικών σχημάτων, διεκδικητικές κινητοποιήσεις, εργαστήρια – ομάδες πολιτιστικής/ καλλιτεχνικής έκφρασης και κύκλους μαθημάτων αλληλεγγύης, χωρίς οικονομικό αντίτιμο. Με στόχο την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη προς τα πληττόμενα στρώματα της τοπικής κοινωνίας, επιδιώκουμε οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές μας ανάγκες να βρίσκουν διαρκώς χώρο και τρόπο έκφρασης και κάλυψης, μέσα από ένα «κοινωνικό εργαστήρι» μετάδοσης γνώσεων και δεξιοτήτων «από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του».

Για τη χρονιά 2018 – 2019 θα λειτουργήσουν, όπως κάθε χρόνο, μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές Β/βάθμιας (φιλολογικά και θετικού προσανατολισμού για Γυμνάσιο/ Λύκειο), Αγγλικά για προετοιμασία εξετάσεων επιπέδου C2, Ελληνική Γλώσσα για προετοιμασία εξετάσεων γλωσσομάθειας επιπέδου Β2, μαθήματα κιθάρας, μαθήματα γιόγκα, ενώ θα λειτουργήσουν η «Ομάδα ραδιοφωνικού θεάτρου και αφήγησης» και το Εργαστήρι Παραδοσιακών χορών. Εντός της χρονιάς προγραμματίζονται κύκλοι σεμιναρίων 3D σχεδιασμού, AutoCAD και Photoshop, η έναρξη των οποίων θα ανακοινωθεί πιο κοντά στις ημερομηνίες πραγματοποίησής τους.

Ιδιαίτερα για τα μαθήματα σε μαθητές/τριες Β/βάθμιας: Με βαθιά πεποίθηση πως η δύναμη της συλλογικότητας απαντάει στους ταξικούς εκπαιδευτικούς φραγμούς, επιδιώκουμε να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά των  ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των γονιών με χαμηλό εισόδημα. Όλα τα παιδιά ντόπιων και μεταναστών/προσφύγων που έχουν ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα υποστηρικτικής εκπαίδευσης, ώστε να αναπτύξουν δεξιότητές και να ανοίξουν πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντες. Εκτός λοιπόν από τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς της Λέσχης που δίνουμε μαζί και αυτή τη μάχη, καλούμε εκπαιδευτικούς που έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα, να ενταχθούν στο δυναμικό μας, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των μαθητών/τριών που μας απευθύνονται. Για να έχουμε όλοι τις ευκαιρίες που μας αξίζουν και οι νέοι άνθρωποι να είναι αισιόδοξοι και αγωνιστές!

Προσπαθώντας η διαμόρφωσή του εβδομαδιαίου προγράμματος να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον καλέστε για δηλώσεις συμμέτοχης / πληροφορίες τηλ: 6980667826
Για όλα τα μαθήματα, τα εργαστήρια και τις δραστηριότητες της Λέσχης πληροφορίες στο https://lesxivolou.wordpress.com,  https://www.facebook.com/ergatikilesxivolou

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου
Μεταμορφώσεως 19

Μπορεί επίσης να σας αρέσει