Δράση στο νοσοκομείο του Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή συμβολική συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων από το χώρο της Υγείας με τη στήριξη εργατικών σωματείων και φορέων.

Βασικός άξονας των διεκδικήσεων ήταν η θωράκιση του ΕΣΥ για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, δίνοντας αγωνιστικό παρόν για την ανάδειξη των τεράστιων ελλείψεων και των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας στον ηρωικό αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί για να προστατέψουν το λαό από τις συνέπειες της πανδημίας και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Ντίνος Μηνδρινός πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ο Νίκος Χαυτούρας γιατρός του Νοσοκομείου, ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας, ο Μαριεττάκης Δημήτρης πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Λεωνίδας Αναστασίου μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, η Λίλα Πέτρου από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας, με τις τοποθετήσεις τους τόνισαν τη σημασία της κοινής αγωνιστικής δράσης όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων της περιοχής.

Αναδείχθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου και η επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών.

Απέτισαν φόρο τιμής στους θανόντες από τον κορονοϊό υγειονομικούς συναδέλφους και εκφράστηκε η στήριξη όλων στον Λάμπρο Τσάπαλη τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο της Λάρισας που συνεχίζει για ένατη μέρα την απεργία πείνας διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του υγειονομικού προσωπικού.

Αιτήματα όπως οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών και ΟΑΕΔ, το δώρο Χριστουγέννων για όλους χωρίς εξαιρέσεις, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι μόνιμα στην προμετωπίδα του υγειονομικού κινήματος.

Καταγγέλθηκε επιπλέον η πολιτική της κυβέρνησης αλλά και όλων των κυβερνήσεων που υποβαθμίζουν διαχρονικά το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος των ιδιωτών.

Στηλιτεύτηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντί να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία και την Πρόνοια, τις μειώνει κατά μισό περίπου δισεκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού. Ενώ απ’ την άλλη βρίσκει να διαθέσει 30 εκατομμύρια για να προσλάβει 1000 μόνιμους αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας με κλειστά τα ιδρύματα χωρίς φοιτητές και καθηγητές εδώ και 9 μήνες.

Απαράδεκτη επίσης θεωρήθηκε η οδηγία του ΕΟΔΥ και της κυβέρνησης όπου υγειονομικό προσωπικό που νοσεί, θα πρέπει να επιστρέψει στην εργασία του 20 μέρες μετά από την πρώτη διάγνωση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του επαναληπτικού τεστ.

Αυτό έχει σαν συνέπεια την επιστροφή θετικών εργαζομένων στο νοσοκομείο με ότι αυτό σημαίνει για τη δημόσια υγεία. Και υπάρχουν πραγματικά τέτοιες περιπτώσεις και στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Καταγγέλθηκε ακόμα η ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων όταν καλούνται για ΕΔΕ γιατροί που έχουν νοσήσει όπως έγινε στο Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” και αλλού.

Τελειώνοντας, όλοι οι παρευρισκόμενοι έδωσαν υπόσχεση συνέχισης του κοινού αγώνα ο οποίος αποτελεί μονόδρομο για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει