Δυναμική παρέμβαση ΠΑΜΕ Μαγνησίας – Ελιγμός της κυβέρνησης η προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία

Βασικός ομιλητής ο Βασίλης Τίρχας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των πανελλαδικών αντιδράσεων στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταθέσει τροπολογία για την απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση της γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πανεπιστημίου και στην συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Τίρχας μέλος της γραμματείας Μαγνησίας που τόνισε:

Συνάδελφοι, καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστρατηγήσει το δικαίωμα στην απεργία. Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ είναι ο καλύτερος στυλοβάτης του αστικού συστήματος στην παρούσα φάση, αλλά δε θα περάσει η επιχείρηση να μπει το κίνημα στον γύψο.

Η κίνηση της κυβέρνησης έγινε στα μουλωχτά με την κατάθεση τροπολογίας που αναγκάστηκε προσωρινά να την αποσύρει, διότι οι εργαζόμενοι δεν πιάστηκαν στον ύπνο, αντέδρασαν και διοργανώνουν κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτήν τη βρώμικη αντεργατική πρόταση νόμου.

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τον ελιγμό της κυβέρνησης, που δήλωσε ότι θα επαναφέρει την τροπολογία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να οργανώσουν την απεργία στις 14 Δεκεμβρίου που είναι απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική.

Για αυτές τις αντεργατικές της πολιτικές η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ έχει πάρει και πάλι τα συγχαρητήρια της τρόικας, του Δ.Ν.Τ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελλήνων καπιταλιστών.

Είναι ελιγμός της κυβέρνησης η προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία.

Το Π.Α.ΜΕ διοργανώνει σήμερα αγωνιστικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ενάντια στις αντισυνδικαλιστικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης και στην παρεμπόδιση του δικαιώματος της απεργίας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, χειρότερα και από κλέφτη, χτες το απόγευμα επιχείρησε να βάλει στον γύψο το εργατικό κίνημα χτυπώντας το δικαίωμά μας στην απεργία. Η πρόθεσή τους ήταν να το φέρουν σαν τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή σήμερα 5 Δεκεμβρίου. Σκοπός τους είναι να καταστείλουν το δικαίωμά μας στον αγώνα, στην πάλη των εργατών απέναντι στην αντεργατική πολιτική των μονοπωλίων, θέλουν να μας φιμώσουν, να μας σταματήσουν. Ήδη δεκάδες απεργίες βγαίνουν παράνομες. Ταυτόχρονα, τρέμουν την αντίδραση των εργαζομένων, του οργανωμένου ταξικού αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Γι’ αυτό έφεραν το μέτρο άρον – άρον, για να μας πιάσουν στον ύπνο. Δεν τους πέρασε!

Η κυβέρνηση θέλει να βάλει στον γύψο το κίνημα, να το υποτάξει, για να προχωρήσουν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου που θέλει να τελειώσει με την απεργία.

Οι περισσότερες απεργίες κρίνονται δικαστικά παράνομες και καταχρηστικές με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Αν περάσει το νέο μέτρο, τότε η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη. Αυτοί που κυβερνούν με το 20% θέλουν να επιβάλουν το 50+1 στους εργασιακούς χώρους.

Σας μάθαμε πια κύριοι της δήθεν “αριστερής” κυβέρνησης: είστε απαράδεκτοι. Είστε αισχροί. Είστε υπηρέτες του Σ.Ε.Β και των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργοδότες έχουν οργιάσει και τώρα τους λύνουν και τα χέρια. Με κάθε τρόπο δείχνουν τον φόβο τους απέναντι σε κάθε οργανωμένη κινητοποίηση των εργατών.

Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια – Κάτω τα χέρια από την απεργία.

Η άμεση αντίδραση συνολικά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ήταν που ανάγκασε τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ χθες βράδυ να αποσύρει προσωρινά την τροπολογία, με την οποία επεδίωκε να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία. Ωστόσο, επειδή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να ικανοποιήσει οποιαδήποτε απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου, παραμένουμε σε επαγρύπνηση σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς της τροπολογίας προς ψήφιση στη Βουλή.

Συνάδελφοι, το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν είναι ιερό όπλο. Είναι μια κατάκτηση της παγκόσμιας εργατικής τάξης που κερδήθηκε με ποτάμια από αίμα των εργατών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σήμερα σε περίοδο που το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει, η διεθνής μπουρζουαζία μαζί με τη νομενκλατούρα διεθνών οργανισμών και τη συνενοχή ρεφορμιστικών συνδικαλιστικών ηγεσιών έχουν ανοίξει μια συζήτηση μέσα στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας με στόχο την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Στα σχέδια αυτά η ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ τρέχει από τους πρώτους να δηλώσει υποταγή και συστράτευση. Να δείξει τον δρόμο σε όλες τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Ό,τι κερδήθηκε με αίμα δε θα το σβήσει καμία κυβέρνηση με τα μολύβια της. Σηκώνουμε παλικαρίσιο ανάστημα, αγωνιστικό.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην απεργία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να παλεύουμε για τις ζωές μας, για τις οικογένειές μας, για το μέλλον μας.

Όλοι στον δρόμο – Όλοι στον αγώνα – Να μην τους παραδώσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει