ΕΙΔΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ στον Γ. ΚΟΥΜΙΩΤΗ: “Με εντολή Πρωθυπουργού στον Γ.Γ. Σκάλκο, το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων”

HXHTIKO: Προχωράει ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη φιλοξενήθηκε το πρωινό της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τηρώντας την παράδοση της παραγωγής ειδήσεων από την συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή.

Ερωτηθείς σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, ο κ. Αγοραστός αποκάλυψε ότι με εντολή του Πρωθυπουργού στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εμείς κάνουμε προσπάθειες, διότι το Χιονοδρομικό Κέντρο και όλα τα Χιονοδρομικά Κέντρα εντάσσονται μέσα στις κρατικές ενισχύσεις. Και η κρατική ενίσχυση σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί 100%. Αν δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί 100% σημαίνει ότι ένα μέρος, ένα ποσοστό πρέπει να το βάλει η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο. Η εταιρεία δεν μπορεί να βάλει αυτό το ποσό, γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε με νόμιμο τρόπο, με σωστό τρόπο τη διαδικασία εκείνη ώστε να χρηματοδοτηθεί 100%. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να το εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μετά εάν μπορέσουμε να το εντάξουμε σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έχω συζητήσει με τον κ. Σκάλκο και έχει δώσει εντολή ο πρωθυπουργός να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει