Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον παπά-Γιώργη Ρήγα στο Πνευματικό Κέντρο Ιερών ναών Σκιάθου

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Δήμος Σκιάθου συνεχίζοντας τον κύκλο δράσεων κάτω από τον γενικό τίτλο «Η Σκιάθος των ποιητών» διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον παπα-Γιώργη Ρήγα (Σκιάθος 20/11/1884 – Αθήνα 11/7/1960).

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών Σκιάθου όπου παράλληλα θα λειτουργήσει λαογραφική έκθεση. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στις 17.00 στον ναό των τριών ιεραρχών. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας και ο επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ε.α. Γεώργιος Μπεζεριάνος ως εκπρόσωπος απογόνων του συγγραφέως.

Ομιλητής θα είναι ο Αιδεσιμωλογιότατος π. Γεώργιος Σταματάς με θέμα «Στα χρόνια του παπα-Γιώργη Ρήγα». Δραματοποιημένη ανάγνωση έργων του συγγραφέως θα γίνει από μέλη του συλλόγου γυναικών. Στην συνέχεια η εξαιρετική βυζαντινή χορωδία του Κωνσταντίνου Κουτούμπα «Σκιαθίων Υμνωδοί» θα ψάλλει συνθέσεις του Παπα-Ρήγα και του Α.Μωραϊτίδη και τέλος η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής του συλλόγου γυναικών Σκιάθου,θα τραγουδήσει σκιαθίτικα παραδοσιακά τραγούδια που ο τιμώμενος διέσωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει