Εκλογές το συντομότερο και ενότητα στο Κιν.Αλ. απαραίτητα για τη σωτηρία της χώρας

ΑΡΘΡΟ του Άγγελου Αγραφιώτη, μέλους της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ακόμη στον πλέον πιστό οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ, ότι διανύουμε μία προεκλογική χρονιά. Είτε οι εκλογές γίνουν άμεσα και αιφνιδιαστικά, είτε τον προσεχή Σεπτέμβριο είτε την Άνοιξη του 2019, η ουσία είναι μία: Η χώρα οδεύει σε εθνικές εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με συντριπτική ήττα.

Ο δρόμος αυτός δεν είναι βέβαια στρωμένος με ροδοπέταλα για το Κίνημα Αλλαγής. Μπορεί οι κυβερνητικές επιδόσεις σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα να είναι απογοητευτικές και οι πολίτες να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη πλέον σε μια κυβέρνηση που παραπαίει, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ο δρόμος προς τις εκλογές δεν είναι εύκολος, αλλά ανηφορικός. Το καθεστώς Τσίπρα – Καμμένου θα παίξει τα «ρέστα» του προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Η δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής του τόπου με σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis και οι επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους προεξοφλώντας καταδίκες πριν καν ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στοχεύουν μοναχά στην πόλωση και στην σπίλωση πολιτικών αντιπάλων. Το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του Κινήματος Αλλαγής βίωσε για τα καλά κάτι αντίστοιχο το βρώμικο 89 όταν έσυραν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο με διάτρητα στοιχεία.

Επίσης, η αόριστη κυβερνητική παροχολογία και οι ψεύτικες εξαγγελίες Τσίπρα περί δήθεν καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο, επιβεβαιώνουν επίσης τα παραπάνω. Βρισκόμαστε στην απαρχή της μάχης απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα και σε αυτή τη μάχη πρέπει όλοι στο Κίνημα Αλλαγής να είναι ενωμένοι και δυνατοί. Μόλις λίγες μέρες πριν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δείξει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό του Κινήματος. Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να στηρίξουν το εγχείρημα ή κινούνται με μόνο γνώμονα την μετεκλογική κυβερνητική τους θέση,  απλά δεν χωρούν στο Κίνημα. Η χώρα, η κοινωνία, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ανάγκη από ένα Κίνημα δυνατό και ενωμένο. Από μία Δημοκρατική παράταξη συμπαγή, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό της. Όλοι μαζί, παλαιοί και νέοι, χωρίς κομματικές επετηρίδες, χωρίς διαχωρισμούς του παρελθόντος, χωρίς σκοπιμότητες και εγωισμούς, αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για τα παιδιά μας, με μόνο κριτήριο τη θέληση και την ικανότητα προσφοράς του κάθε στελέχους. Με στόχο να καταστεί και πάλι η  Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στον τόπο και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών που απογοητευμένοι από την κατρακύλα που έχει πάρει η χώρα από το 2015 και μετά έχουν στραφεί στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι πρωτοβουλίες άλλωστε που έχουμε λάβει για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα συναντούν την όλο και μεγαλύτερη επιδοκιμασία των πολιτών. Οι δημοσκοπήσεις το επιβεβαιώνουν όπως επίσης και η καθημερινή επαφή με τους πολίτες. Αυτό ωστόσο δεν αρκεί για να εφησυχάσει κανείς εντός του Κινήματος. Έχουμε υποχρέωση να πετύχουμε και να αναδειχτεί το Κίνημα σε πολιτικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων ώστε να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία στις προσδοκίες των πολιτών. Να δώσουμε και πάλι στην κοινωνία την ελπίδα που έχασε τα τελευταία χρόνια από την άνοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ στην εξουσία και την καταστροφική τους πολιτική.

Γιατί οι εκλογές είναι απαραίτητες  

Η Φώφη Γεννηματά δεν ζητά από τον πρωθυπουργό εκλογές μόνο και μόνο στο πλαίσιο μίας στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής όπως έκαναν κατά το παρελθόν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ζητά εκλογές μόνο και μόνο για να μην βρεθεί ο ελληνικός λαός για ακόμη μια φορά μπροστά σε αδιέξοδα. Οι πολίτες πρέπει να εκφραστούν πάνω στην εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και να αποφασίσουν ποιον θα επιλέξουν για να οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Όχι με κίβδηλα δημοψηφίσματα όπως αυτά που επέλεξε κατά το παρελθόν ο κ. Τσίπρας, αλλά με άμεση προσφυγή στις κάλπες. Άλλωστε όσο παραμένει στο τιμόνι της χώρας η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, η Ελλάδα χάνει ακόμη μία ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό έχει γίνει σαφές πλέον ακόμη και στον πιο πιστό οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα έχει ανάγκη αυτή την στιγμή από ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που θα οδηγεί στην ανασυγκρότηση της χώρας και στην Ανάπτυξη. Από τη  χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής που θα φέρει καλύτερες μέρες για τους Έλληνες και θα θωρακίσει τον τόπο απέναντι στα κάθε λογής γεωπολιτικά συμφέροντα και που η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να παρέχει.

Το ναι, στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το συντομότερο  δυνατόν, είναι συνυφασμένο με το ναι, σε μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών. Όσοι το αγνοούν και περιορίζονται στο να διεκδικούν μια απλή εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στον τόπο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπονομεύουν την προσπάθεια αυτή.  Το Κίνημα Αλλαγής άλλωστε είναι εμπόδιο στα σχέδια και το συντηρητισμό που κουβαλούν. Έναν συντηρητισμό βαθιά ριζωμένο και εμποτισμένο με παλαιοκομματικές νοοτροπίες που δεν χωρούν στην Ελλάδα του 2018.

Για την υλοποίηση του σχεδίου ανάτασης της χώρας, το Κίνημα Αλλαγής εργάζεται με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και απευθύνεται σε όλο το φάσμα της λαϊκής βάσης. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού δεν είναι μόνο δύναμη προοδευτικής αλλαγής και μεταρρύθμισης, αλλά δύναμη προοδευτικής και υπεύθυνης διακυβέρνησης που θα διασφαλίσει  την νέα ανάπτυξη και ευημερία στη χώρα. Σε αυτή την προσπάθεια εργάζονται καθημερινά εκατοντάδες νέα στελέχη σε ολόκληρη τη χώρα. Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε γιατί το χρωστάμε στις επόμενες γενιές που περιμένουν από εμάς ένα καλύτερο αύριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει