Ένα σαπούνι ελαιόλαδου διαφορετικό από τα υπόλοιπα!Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, 16:38

Το «σαπούνι των ναυτικών» αναβίωσε και πάλι χάρη στην ΑΒΕΑ, την κρητική εταιρία που από το 1889 παράγει αγνά παραδοσιακά προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο. 

Πρόκειται για μια συνταγή σαπουνιού που ξεκίνησε από τη Σκωτία στις αρχές του 19ου αιώνα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες, στην Αμερική, αλλά και στην  Ευρώπη. Ο λόγος είναι αρκετά απλός. Η σύσταση του επιτρέπει αφρισμό ακόμα και σε ασβεστούχα και υφάλμυρα νερά, νερά δηλαδή μεγάλης σκληρότητας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που εκείνη την εποχή η χρήση του ήταν διαδεδομένη στο ναυτικό. Τοποθετώντας το προϊόν σε μια πιο σύγχρονη πραγματικότητα, μπορεί σήμερα να μην πλένονται οι ναυτικοί με θαλασσινό νερό, αλλά δεν είναι λίγες οι περιοχές που έχουν σκληρό νερό, όπου ο αφρισμός με όλα τα στερεά σαπούνια και υγρά  καλλυντικά είναι αρκετά πιο δύσκολος. 

Κατά μια άλλη προσέγγιση, θα μπορούσε κανείς να το βαφτίσει και «το σαπούνι των παραθεριστών». Για τους φυσιολάτρες του καλοκαιριού, που επιζητούν την πλήρη απομόνωση στη φύση χωρίς πρόσβαση στον πολιτισμό, το Δελφίνι κάνει αφρό και με θαλασσινό νερό! Αποτελεί δε, μια  πρόταση οικολογική, εφόσον είναι και 100% βιοδιασπώμενο.

Να σημειωθεί ότι το 10% των πωλήσεων του εν λόγω σαπουνιού διατίθεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η ΑΒΕΑ ιδρύθηκε το 1889 στα Χανιά της Κρήτης και αποτελεί την αρχαιότερη ελαιουργική βιομηχανία στην Ελλάδα. Έχοντας κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό δραστηριοποιείται στην τυποποίηση και εμπορία κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ενώ παράγει και φυτικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, 16:38Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει