Έναρξη καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο πλήρες ανακαινισμένο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας

Το Θερινό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας ανακαινίστηκε αισθητικά, πραγματοποιήθηκαν καίριες παρεμβάσεις ως προς τη στατική επάρκεια των εγκαταστάσεων, ανανεώθηκε ως προς τον ηλεκτρολογικό – τεχνολογικό εξοπλισμό και αποτελεί πλέον ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την καλλιτεχνική διάσταση της πόλης, αναβαθμίζοντας την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στο χώρο του πολιτισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, ακροαμάτων και λοιπών παραστατικών τεχνών σε ανοιχτούς-υπαίθριους χώρους, που κοινοποιήθηκαν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων για το 2021 με τη δέσμευση να ικανοποιηθεί η ανάγκη των καλλιτεχνών για επικοινωνία αλλά και του κοινού για ανάσες ψυχαγωγίας.

Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την πλήρη αξιοποίηση του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η ολοκλήρωση του φιλόδοξου προγράμματος παρεμβάσεων είχε ως στόχο την επαναλειτουργία του θεάτρου με σύγχρονες λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου με αρίθμηση των θέσεων και τέθηκε σε εφαρμογή η νέα κανονιστική απόφαση του Οργανισμού για παραχώρηση χώρων και τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (Viva).

Με αίσθημα συγκρατημένης αισιοδοξίας ως προς την σταθερότητα και ύφεση της επιδημιολογικής καμπύλης της πανδημίας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η διεξαγωγή των εκδηλώσεων να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για το κοινό και τους συντελεστές. Το πρόγραμμα των ποικίλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες αλλά και συναυλίες με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσής του και θα παρουσιαστεί σύντομα και έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, δίνοντας τον τόνο για την επανέναρξη της λειτουργίας των χώρων πολιτισμού, που θα υποδεχτούν το κοινό με μάσκες και αποστάσεις, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μην παραμείνει άνυδρο πολιτιστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει