Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα Γιαλίδη

Ετήσιο μνημόσυνο την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου

Ο χρόνος, λένε, κυλάει γρήγορα, καμιά φορά τόσο γρήγορα, που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί και κινηματογραφικός. Κάπως έτσι, με κινηματογραφική ταχύτητα, πέρασε κι ο χρόνος από την 1η Νοέμβρη του 2016, οπότε ο Κώστας Γιαλίδη “έφυγε”(;), αφήνοντας ωστόσο πίσω του πολλά…, τόσα πολλά και όλα τους σε πλήρη και μάλιστα επιτυχή εξέλιξη, που είναι σα να μην έλλειψε λεπτό.

Ο άνθρωπος που ευθύνεται για το πρότυπο λειτουργίας του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες», επί των ημερών του οποίου στην Γραμματεία, η οποία φέρει πλέον και το όνομά του, γνώρισε την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος αυτών που το οραματίστηκαν πίσω στο 1974, άφησε ανεξίτηλη τη συνδρομή του μέσω της μεθοδικότητάς του, όπως στην περίπτωση της διαχείρισης της πρόσφατης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και πολλών ακόμα προγραμματισμών που εξελίσσονται και θα εξελίσσονται για χρόνια.

Άνθρωπος, πέραν όλων των άλλων και της τεχνολογίας ο Κώστας Γιαλίδης, με γνώσεις νομικές και παιδικά βιώματα εντός της ευρύτερης αθλητικής οικογένειας και του ιδεώδους της, σφυρηλάτησε μία ζωή επάνω σε αμετάβλητες στη βάση τους αρχές και αξίες, τις οποίες μεταλαμπάδευσε και στην επόμενη γενιά, είτε στους νεότερους συνεργάτες του στο Ίδρυμα, τους οποίους αντιμετώπιζε ως παιδιά του, είτε στην μονάκριβη κόρη του Ευαγγελία.

Τη μνήμη του Κώστα Γιαλίδη, του ανθρώπου, ο οποίος ο κόσμος να καιγόταν εκείνος θα χαμογελούσε, βρίσκοντας πάντοτε λύσεις ακόμα και στις χειρότερες φουρτούνες, οι δικοί του άνθρωποι, η οικογένειά του και οι φίλοι του, αλλά και όσοι τoν γνώρισαν, θα τιμήσουν την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου.

Υ.Γ.1: Άνθρωποι σαν τον Κώστα ζούνε ανάμεσά μας και τους θυμόμαστε πάντοτε με χαμόγελο, όπως αυτό που πρόσφεραν και συνεχίζουν ακόμα… να προσφέρουν!

Υ.Γ.2: Κι επειδή στον Κώστα άρεσαν τα δύσκολα, όπως το παρακάτω, οι άνθρωποι του e-Volos.gr και του Radio Marconi 96,1 F.M. το αφιερώνουμε στη μνήμη του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει