Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) για τα επεισόδια βίας εναντίων των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προς:

Την 5η ΥΠΕ – Διοικητή, Υποδιοικητές, Προϊστάμενο διαχείρισης ανθρώπινων πόρων
Το Υπουργείο Υγείας – Υπουργό Υγείας, Αναπηρώτρια Υπουργό Υγείας
Τοπικούς Βουλευτές και Φορείς
Κάθε ενδιαφερόμενο

Με την ευκαιρία της πρόσφατης συνάντησης μας με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Μετά και το τελευταίο περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον ιατρού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο δεν είναι το μόνο, θεωρήθηκε από εμάς αναγκαία κάθε ενέργεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία του προσωπικού.

Με αφορμή τα περιστατικά εναντίων των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, προγραμματίσθηκε και έγινε συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Αστυνομία Μαγνησίας για την άμεση παρέμβαση της όσες φορές έχει χρειαστεί στο παρελθόν και για τη δέσμευση της να συνεχίσει να μας συνδράμει και στο μέλλον.

Επιπρόσθετα να σημειώσουμε ότι πλέον συστάθηκε και λειτουργεί με τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλείου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας το παρατηρητήριο βίας, το οποίο με τη σειρά του ενημερώνει τον Πανελήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Για να είναι όμως αποτελεσματικά τα μέτρα αυτά, θα πρέπει πρώτα να αυξηθούν τα μέτρα φύλαξης του νοσοκομείου και με εντολή του Υπουργού Υγείας, σε κάθε περίπτωση βιαιοπραγίας, φθοράς ή κλοπής της περιουσίας των νοσοκομείων να κινείται υποχρεωτικά η νομική υπηρεσία των νοσοκομείων και όχι να περιμένουμε από τους ιατρούς, τις νοσηλεύτριες και το προσωπικό φύλαξης να προβούν σε μηνύσεις, κλπ. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, δικό μας. Κάθε μία από τις απαράδεκτες αυτές πράξεις κινείται εναντίων όλων μας και προτίστως παραβλάπτει τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Συνεπώς πρέπει να είναι υποχρεωτική η προσφυγή της νομικής υπηρεσίας/Διοίκησης του νοσοκομείου εναντίων όσων τις προκαλούν.

Για την ΕΙΝΚΥΜ

Αβραμίδης Κυριάκος

Μαλινδρέτος Παύλος

Παρασκευόπουλος Χρήστος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει