Επεισόδια στο Βόλο και τουλάχιστον 20 προσαγωγές, μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Οδοφράγματα, πετροπόλεμος, μολότοφ, κρότου λάμψης και δακρυγόνα πέριξ του πανεπιστημιακού κτιρίου Παπαστράτου

Όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις, έτσι και στο Βόλο, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν από 10 ολόκληρα χρόνια στα Εξάρχεια, από σφαίρα του Ειδικού Φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα, ξέσπασαν επεισόδια, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δυνάμεις της προχώρησαν σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές.

Νεαροί, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, επί της οδού Ιάσονος, στο ύψος του πανεπιστημιακού κτιρίου Παπαστράτου, έστησαν οδοφράγματα με την χρήση κάδων απορριμάτων, καίγοντας λάστιχα αυτοκινήτων και πετώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν, κάνοντας χρήση βομβών κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Ακολούθησε ανταρτοπόλεμος, με την οδό Ιάσονος να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και τα επεισόδια να λήγουν αρκετή ώρα αργότερα.

Είχε προηγηθεί στις 20.45 στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ’ όπου και ξεκίνησε, η ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμους ανταποκρίθηκε στα καλέσματα φορέων και συλλογικοτήτων, για συγκέντρωση στον Θόλο του Πανεπιστημίου, απ’ τον οποίο ξεκίνησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά την διάρκεια της οποίας ακούστηκαν συνθήματα και γράφτηκαν συνθήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει