Επίσημη συνάντηση Ζέττας Μακρή και Αχιλλέα Μπέου – Τι συζήτησαν στο Δημαρχείο της πόλης;

Το πρωινό της Δευτέρας 

Συνάντηση όπως είχε συμφωνηθεί προσφάτως και από τις δύο πλευρές, είχε τη Δευτέρα η Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν, όλα τα σοβαρά θέματα της πόλης του Βόλου ενώ αναφορά έγινε και για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου όπου και οι δύο πλευρές εξέθεσαν αναλυτικά τις απόψεις τους.

Από την πλευρά της η κυρία Μακρή έθεσε υπόψιν του Δημάρχου δύο βασικά θέματα του Δήμου. Συγκεκριμένα, η Βουλευτής πρότεινε στον κ. Μπέο να αποστείλει στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη επιστολή με την οποία να ζητείται η μεταφορά από τον δρόμο και του δεύτερου αρχαίου πεσσού που βρίσκεται στην περιοχή των Αλυκών.

Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής καθώς έχουν προκληθεί πολλά και σοβαρά τροχαία δυστυχήματα. Ο Δήμαρχος Βόλου συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση της κ. Μακρή και μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως θα αποστείλει αυθημερόν την επιστολή προς την Υπουργό. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η κ. Μενδώνη ήταν γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού με Υπουργό τον κ. Τασούλα όταν δόθηκε η άδεια αφαίρεσης και μεταφοράς του πρώτου αρχαίου Πεσσού ενώ Δήμαρχος εκείνη την εποχή ήταν και πάλι ο κ. Μπέος.

Η δεύτερη πρόταση της Βουλευτή αφορούσε την λειτουργία μίας «τράπεζας χρόνου» μία ιδέα την οποία πρωτοεφάρμοσε η κ. Μπακογιάννη ως Δήμαρχος Αθηναίων. Η συγκεκριμένη πρόταση ουσιαστικά αφορά εθελοντές, εθελόντριες καθώς και εργαζομένους και υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, οι οποίοι θα γνωστοποιήσουν στις κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας την πρόθεση τους να βοηθούν άπορους και μόνους συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια των εορτών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου συμφώνησε απόλυτα και σε αυτή την πρόταση την οποία και θα εφαρμόσει, ενώ αναμένεται και η βοήθεια πλήθους εθελοντικών συλλόγων της πόλης με πρώτο και καλύτερο, τον «Σύλλογο Φίλων» του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος η κ. Μακρή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει