Εύη Καρυδάκη για τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ: Με αγώνες όλα γίνονται…

Από μερικής σε πλήρους απασχόλησης μετατρέπονται οι συμβάσεις τριάντα εργαζομένων του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, που απασχολούνται στο Δήμο πριν από το 2006.

Σε δηλώσεις της, η κ. Εύη Καρυδάκη, εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ, δήλωσε ότι το συμπέρασμα που εξάγεται από την θετική αυτή εξέλιξη είναι ότι χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα.

«Ακόμη και εν μέσω μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων, τρίτης αξιολόγησης, όλα μπορούμε να τα πετύχουμε, με αγώνα διαρκή, επίμονο και επίπονο» τόνισε, προσθέτοντας πως έχουν δεχτεί λάσπη γι’ αυτό, αλλά προτίθενται να το φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Για γάλα και μέσα προστασίας

Αναφερόμενη στο θέμα της παροχής χρημάτων αντί γάλακτος που δεν δινόταν στους εργαζόμενους, καθώς και στα μέσα ατομικής προστασίας, η κ. Καρυδάκη επισήμανε πως από το 2012 μαζί με τους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους με επερωτήσεις και συνεχείς παραστάσεις της ΔΑΣ και του κλαδικού συνδικάτου ΟΤΑ, δόθηκε πραγματικός αγώνας σε όλα τα επίπεδα (Βουλή, Σωματεία, ΠΟΕ ΟΤΑ, ΔΑΣ ΟΤΑ, Επιθεώρηση Εργασίας, Δικαστήρια)

Τελικά, όπως είπε, με την ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή στο τέλος Ιουλίου, οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν τα οφειλόμενα για το 2012 και 2013, τόσο για το γάλα, όσο και για τα μέσα ατομικής προστασίας.

Η επιστροφή χρημάτων αφορά πάνω από 500 εργαζόμενους διαφόρων υπηρεσιών και μόνο τα χρήματα από το γάλα αφορούν 200 ευρώ μόνο για το εννεάμηνο του 2013, εκτός από τις άλλες οφειλές και τα μέσα ατομικής προστασίας και αναμένεται να καταβληθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Αντίθετη στην αξιολόγηση

Τέλος, για το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, η κ. Καρυδάκη τόνισε ότι έχει να κάνει με απολύσεις και με περικοπή μισθών, επισημαίνοντας το γεγονός ότι βάσει της τροπολογίας, απαγορεύεται σε κάθε στέλεχος και υπάλληλο του Δημοσίου να υποβάλει αίτηση της υπηρεσιακής του εξέλιξης, αν πρώτα δεν αξιολογήσει τους υπαλλήλους.

«Αυτό σημαίνει ότι βάζει πολιορκητικό κλοιό τους προϊσταμένους και τους διευθυντές, βάζει τους δημοσίους υπαλλήλους να φαγωθούν και, ενώ κατηγορεί δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους ότι είναι τεμπέληδες, τους βάζει στη διαδικασία της απαξίωσης, της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, για να δώσει χρήμα στο κεφάλαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση στη ΔΕΥΑΜΒ, επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει με κριτήρια που να διασφαλίζουν τις θέσεις και όχι με ιδιωτικοοικονομικά, σε βάρος των εργαζομένων. Σύμφωνα με την κ. Καρυδάκη στόχος είναι να γίνουν όλες οι υπηρεσίες μαγαζιά και, για αυτό ζήτησε από τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν για να ακυρώσουν την τροπολογία και να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει