Έξαλλος ο Αγοραστός με τον Σερέτη για τα απροετοίμαστα θεσσαλικά Νοσοκομεία – “Δώσαμε 20 εκατ. Τί έχει κάνει;”

Στο στόχαστρο του Αγοραστού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, με φόντο τα απροετοίμαστα για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, Νοσοκομεία της Θεσσαλίας: «Ας μας πει τι έχει κάνει για τον κορωνοϊό στα Νοσοκομεία», δηλώνει οργισμένος ο Περιφερειάρχης και οι καταγγελίες του για 20 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε στην ΥΠΕ για  να τα αξιοποιήσει για τα Νοσοκομεία που βρίσκονται σε “πόλεμο” εγείρουν σοβαρά ερωτήματα.

Σκληρή επίθεση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστού στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτη Σερέτη. Τον κατηγορεί ανοιχτά πως δεν προετοίμασε τα Νοσοκομεία για το 2ο κύμα κορωνοϊού και δεν αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια που έδωσε η περιφέρεια για τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Από το Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική αλλά και με πρόβλεψη, είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν. Πόσο έτοιμα είναι σήμερα; Τι έχει κάνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ; Τι κάναν τα Νοσοκομεία; Δεν έχει πάει κανένας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ενώ τους έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Ακόμα δεν έχουν κάνει καμία προμήθεια, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μηχάνημα.
Δώσαμε 12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ; Θα ήταν πληρωμένα για 2 χρόνια από το ΕΣΠΑ.

Ευθύνες για όλα αυτά έχουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων προφανώς, και όταν είπα να κάνουμε με όλους μια συνάντηση πήρα την απάντηση από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ότι αυτό είναι δική του δουλειά. Αν η Περιφέρεια είχε στη δική της ευθύνη τα Νοσοκομεία θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, θα είχε μια σταθερή διοίκηση και θα απολογούνταν στον κόσμο και όχι σε αυτόν που τον διόρισε.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει