ΦΩΤΟ – Αντιδήμαρχος Βόλου Σταυρίδης για νέο, κυκλικό κόμβο Διμηνίου: Πλήρης εξυγίανση – Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΑΚΟΥΣΤΕ το ΗΧΗΤΙΚΟ: “Ο κόμβος Λαρίσης – Διμηνίου ο πιο δύσκολος κατασκευαστικά μεταξύ των τεσσάρων κυκλικών κόμβων που θα αλλάξουν την όψη του Βόλου…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Θανάσης Σταυρίδης, ενημερώνοντας τον κόσμο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Λάρισης, στο πλαίσιο των εν εξελίξει εργασιών για την κατασκευή του πρώτου εκ των τεσσάρων κυκλικών κόμβων, στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Διμηνίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταυρίδης μίλησε για πλήρη εξυγίανση, ενώ ζήτησε την κατανόηση των επαγγελματιών της περιοχής, υποσχόμενος ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό.

Αναφερθείς στα υπόλοιπα εν εξελίξει έργα των Τεχνικών Υπηρεσιών, δήλωσε ότι προχωράει το Κοινωνικό Κέντρο, στον πρώην Υγειονομικό, επί της οδού 2ας Νοεμβρίου, όπου την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπουν γραφεία και να λειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές, ενώ βρίσκονται πολύ κοντά στην παράδοση των παιδικών χαρών στο πάρκο της Γρ. Λαμπράκη, στις Αλυκές και στο Σέσκλο.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Βόλου οι κυκλοφοριακές αλλαγές τέθηκαν σε εφαρμογή την Παρασκευή και θα ισχύσουν για έναν περίπου μήνα, έως ότου ολοκληρωθεί ο πρώτος, και δυσκολότερος στην εκτέλεσή του, από τους 4 κυκλικούς κόμβους, αυτός στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Λόγω των αναπόφευκτων παρενεργειών που παρατηρούνται στην κυκλοφορία, από το Δήμο Βόλου και την Τροχαία Βόλου παρακαλούνται οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή να χρησιμοποιούν τον Περιφερειακό και να αποφύγουν την κίνηση μέσω της οδού Μπότσαρη.

Η Δημοτική Αρχή ζητεί την υπομονή και την κατανόηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, που θα επηρεαστούν πρόσκαιρα από τις ρυθμίσεις. Αυτές είναι απαραίτητες προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών και να υπάρξει η λιγότερη δυνατή όχληση και το έργο να δοθεί σε χρήση μέχρι τέλος του μήνα. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, με θετικές επιπτώσεις στη λειτουργία και την αισθητική της πόλης, συνολικά, και γι αυτό θα πρέπει όλοι να δείξουν πνεύμα συνεργασίας, «μη αφήνοντας το δέντρο να μας κρύψει το δάσος». Από πλευράς Δήμου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρηθούν με απόλυτη συνέπεια τα προβλεπόμενα από την σύμβαση του έργου χρονοδιαγράμματα.

 

Η απόφαση των ρυθμίσεων

Η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έχει ως εξής:

Στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας σήμερα την 29 του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και ώρα 10.00, 1. Έχοντας υπόψη: α) Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κ.Ο.Κ.». β) Η από 27/10/2017 αίτηση της ΕΡΓΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗΣ – Γ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε. γ) Την υπ’ αριθ. 5521/17/2164267 από 29-10-2017 αναφορά του Τ.Τ. Βόλου. 2. και αποσκοπούντες στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά την εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου, στο Βόλο αποφασίζουμε

Άρθρο 1ο: Την προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Λαρίσης, στο ρεύμα εισόδου της πόλεως, από τη συμβολή της με την οδό Ναυπλίου έως την οδό Παπαφλέσσα από 30/10/2017, ημέρα έως 20/12/2017 ημέρα Τετάρτη και καθόλο το 24ωρο, λόγω εργασιών κυκλικού κόμβου, με την προϋπόθεση των διατάξεων «Περί κοινής ησυχίας» και «Κυριακής Αργίας».

Η κίνηση των οχημάτων κατά την εκτέλεση του έργου θα διεξάγεται ως ακολούθως:

 

Κατεύθυνση οχημάτων από Λάρισα προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Λαρίσης στο ρεύμα καθόδου προς Βόλο, θα οδηγούνται σε παράκαμψη αριστερά της υφιστάμενης κεντρικής νησίδας, αμέσως μετά τη διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Ναυπλίου, στη συνέχεια θα χρησιμοποιούν το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Λαρίσης και τέλος μέσω παράκαμψης της κεντρικής νησίδας, πριν από την διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Παπαφλέσσα, θα επανέρχονται δεξιά στο ρεύμα καθόδου της οδού Λαρίσης με φορά προς Βόλο.

 

Κατεύθυνση οχημάτων από Βόλο προς Λάρισα

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα ανόδου, θα ακολουθούν δεξιά την εκτροπή Λαρίσης – Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη _ Κατσαντώνη – Ναυπλίου – Λαρίσης. Η διαδρομή Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη _ Κατσαντώνη – Ναυπλίου, θα λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών, από την οδό Λαρίσης (με Παπαφλέσσα) έως την οδό Λαρίσης (με Ναυπλίου).

Θα απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής, εκτός της πιάτσας ταξί επί της οδού Παπαφλέσσα.

 

Κατεύθυνση από Ν. Ιωνία και συνοικία Αγίων Αναργύρων προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Μπότσαρη θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οδό Μιαούλη ή την οδό Κολοκοτρώνη για κίνηση προς Βόλο. Για την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων καθώς και της Γραμμής 3 του αστικού ΚΤΕΛ μονοδρομείται το τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη (από Μπότσαρη προς και μέχρι Παπαφλέσσα ).

 

Κατεύθυνση από Διμήνι προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Διμηνίου (Δερβενακίων) θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά είτε την οδό Ξάνθου, είτε την οδό Αναγνωστοπούλου για πρόσβαση προς Βόλο.

Ο ανάδοχος των εργασιών οφείλει σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να τοποθετεί και συντηρεί σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες, προσωρινά στηθαία ασφαλείας, καθώς και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει