ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ – ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ η ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Χιονόπτωση και μέσα στο Βόλο – Στα 30 cm το χιόνι στο Πήλιο – Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Πάνω από 60 μηχανήματα επιχειρούν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Μαζί με τον Αγ. Βαλεντίνο έκανε την εμφάνισή της η “Μήδεια” στην Μαγνησία, με τα φαινόμενα που τη συνοδεύουν να χαρακτηρίζονται προς το παρόν ήπια, αφού μπορεί η χιονόπτωση να έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα και να συνεχίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ακόμα και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Με το θερμόμετρο να κάνει σταδιακή βουτιά από το βράδυ της Πέμπτης, η χιονόπτωση συνεχίζεται δυτικά από την Σούρπη μέχρι τον Πτελεό, από την Ευξεινούπολη και πάνω, εν συνεχεία από τα Κανάλια μέχρι το Κεραμίδι και ανατολικά από το Κατηχώρι και πάνω, καθώς από την εσωτερική πλευρά του ανατολικού Πηλίου, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται και στο νησί του Παπαδιαμάντη, την Σκιάθο, κυρίως μεταξύ Τρούλου και Κουκουναριών.

Σκιάθος

Χιονόπτωση και μάλιστα σταθερή καταγράφεται και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, με την Μήδεια να έχει “ζωγραφίσει” στα λευκά στέγες, πλατείες, πάρκα και σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τον Δήμο Βόλου καλά προετοιμασμένο από τις προηγούμενες ημέρες, έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί.

Δεκάδες οχήματα στο λιμάνι του Βόλου, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Βόλου Απόστολου Μαλαματίνη, προμηθεύτονται θαλασσινό νερό, ενώ πάνω από 60 οχήματα, υπό την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη επιχειρούν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας, με αποτέλεσμα να είναι όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί και προς το παρόν να μην χρειάζεται η χρήση αλυσίδων, παρά μόνο στο κομμάτι Χάνια – Κισσός, λόγω της ιδιομορφίας του αλλά και στο κομμάτι του 5oυ χλμ. της επαρχιακής οδού Καναλίων – Κεραμιδίου – Βένετου – Καμαρίου. Παρόλα αυτά, κάτι που αξίζει να τονιστεί, είναι ότι οι οδηγοί θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, αφού κανείς δεν γνωρίζει την κατάσταση που θα επικρατήσει τις επόμενες ώρες στο ενδεχομένο επιδείνωσης των φαινομένων.

Το ύψος του χιονιού, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής άγγιζε τα 30 cm σε διάφορες περιοχές στην κορυφή του Πηλίου και στην ανατολική του πλευρά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει