Γ. Σούρλας: Αξιέπαινος ο Δήμος Ευόσμου Κορδελιού Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση των σχολείων της Β. Ηπείρου

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για την αποστολή σχολικών ειδών στους μαθητές των σχολείων της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου, ο Γ. Σούρλας δήλωσε:

«Δίκτυο αλληλεγγύης με τα ελληνόπουλα της Β. Ηπείρου ανέπτυξαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου με τη συγκέντρωση και αποστολή γραφικής ύλης και  σχολικών ειδών και ανταλλαγή επιστολών.

Η Δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Νικολαΐδης, που είχαν την πρωτοβουλία και τον συντονισμό αυτής της προσπάθειας, στην οποία  συμμετείχαν σχολεία, σύλλογοι, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς,  εξέφρασαν τις κοινωνικές και εθνικές ευαισθησίες των δημοτών για τους ομογενείς μας.

Η Ένωση  Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 στη Β. Ήπειρο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για την άμεση, αποτελεσματική και ουσιαστική ανταπόκριση στην πρόταση που υπέβαλε στον Δήμο για τη στήριξη των σχολείων. Για τους ομογενείς που είχαμε τη δυνατότητα κατά την πολυετή συνεργασία για την αποκατάσταση της εθνικής εκκρεμότητας με τους άταφους πεσόντες να διαπιστώσουμε τους αγώνες για να κρατήσουν ζωντανό τον ελληνισμό στην πολύπαθη αυτή περιοχή καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ευελπιστούμε ότι το παράδειγμα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θ’ ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι και φορείς για να αισθάνονται συνεχή τη στήριξη από τη μητέρα Ελλάδα».

(Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.kordelio-evosmos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7035&Itemid=706)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει