Για τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου θα τρέξουν χιλιάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, κάθε ένας στην περιοχή του

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εβδομάδα γιορτής θα ήταν για τον Βόλο αυτή που διανύουμε, αλλά το λοκντάουν για τα ατομικά αθλήματα συνεχίζεται, έτσι ο Ημιμαραθώνιος Βόλου που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και που θα προσέφερε 2.000 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου, αναβλήθηκε και πάλι. Η διοργάνωση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου επρόκειτο να γίνει αυτή την Κυριακή, αλλά όπως γνωρίζετε, αναβάλλεται για 2η συνεχόμενη χρονιά επειδή η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει τα ατομικά αθλήματα. Θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, εφόσον πάρουμε τις εγγυήσεις για τη βέβαιη διεξαγωγή του ώστε να προηγηθεί η οργάνωση που κοστίζει χιλιάδες ευρώ, και οι αθλητές από όλη την Ελλάδα να είναι σίγουροι για τον προγραμματισμό τους.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 17-18 Απριλίου, μπορείτε να αφιερώσετε την προπόνησή σας στον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου. Δεν θα υπάρχει ο χαρακτήρας του virtual και δεν θα κρατηθούν άτυπα αποτελέσματα – συμμετοχές, καθώς θεωρούμε ότι ο καιρός παρήλθε, τα virtual είναι καλό να γίνονται μόνο συμπληρωματικά, και πρέπει να διεξάγονται οι αγώνες κανονικά, με ασφάλεια και βάσει του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ. Το Σαβ/κο μπορείτε να τρέξετε ή να περπατήσετε αφιερώνοντας την δράση σας στον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, και να μας στείλετε τις φωτογραφίες σας, τις προπονήσεις σας ή τον άτυπο αγώνα σας οποιασδήποτε απόστασης που θα κάνετε, μόνο σε αυτό το διήμερο, είτε στη διαδρομή του αγώνα είτε σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και όχι μόνο, ώστε τιμής ένεκεν να τις δημοσιεύσουμε στην σελίδα μας. Σε περίπτωση που κάποιοι τρέξουν με παρέα, θυμίζουμε ότι η ΓΓΑ επιτρέπει το γκρουπ να αποτελείται από μέχρι 7 άτομα. Τις φωτογραφίες μπορείτε να στείλετε στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου εδώ, ή στη σελίδα του αγώνα εδώ»

Αδιάκοπα οι 382 δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου συνεχίζουν τις προπονήσεις τους. Την Κυριακή έγινε μια διαφορετική πεζοπορία αρκετά μεγάλης δυσκολίας που είχε χαρακτηριστικά αναρρίχησης, στο Τισαίο Όρος, στην εσχατιά της Μαγνησίας, στο Τρίκερι. Ήταν απόστασης 6 χιλιομέτρων, διήρκησε με τις στάσεις 5μισυ ώρες, και στα 2.900 μέτρα της ανάβασης η υψομετρική ξεπέρασε τα 600 μέτρα. Όλοι αποζημιώθηκαν από την απερίγραπτη θέα που προσέφερε η κορυφή καθώς αντικρίζονταν το Αιγαίο, ο Βόλος, το Νότιο Πήλιο, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Χαλκιδική, η Στερεά Ελλάδα, ο Παρνασσός.

βίντεο: https://youtu.be/_qc9D3kq0yU

Μια ημέρα πριν, μέλη του συλλόγου έτρεξαν άτυπο Μαραθώνιο 42,195 μέτρων «Μουτζούρης Rail Run». Μετά τα 8 χιλιόμετρα δρόμου Βόλος – Λεχώνια, η συνέχεια έγινε με 17 χιλιόμετρα στις γραμμές του θρυλικού τρένου με απίστευτη θέα Λεχώνια – Μαλάκι – Γατζέα – Πινακάτες – Βυζίτσα – Μηλιές, και άλλα 17 χιλιόμετρα για την επιστροφή στα Λεχώνια όπου συμπληρώθηκε η απόσταση. Για τη Μάρω Μακροθανάση ήταν μάλιστα ο πρώτος της Μαραθώνιος, ενώ την απόσταση έτρεξε επίσης ο Κώστας Παλάντζας. 30 χιλιόμετρα έκανε ο Γιώργος Παπαϊωάννου συνεχίζοντας μετά τις Μηλιές.

βίντεο: https://youtu.be/tx7izTmFYFM

Δρομείς του ΣΔΥΒ ξέφυγαν για λίγο από τις συνηθισμένες προπονήσεις μετέχοντας στο Grevena virtual challenge 160km που διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Υγείας και περιπατητών Γρεβενών. Ζητούμενο είναι να καλύψει κάθε δρομέας μέσα σε ένα μήνα 160 χιλιόμετρα, αλλά για να αυξήσουν τη δυσκολία, η Βάνα Σπύρου και ο Κώστας Παλάντζας συμπλήρωσαν την απόσταση σε 4 και σε 6 ημέρες αντίστοιχα. Η Βάνα Σπύρου έκανε κατά σειρά την Τρίτη 30χλμ, την Τετάρτη 35, την Πέμπτη το πρωί Μαραθώνιο 45χλμ, Πέμπτη απόγευμα 25, και την Παρασκευή 25 χιλιόμετρα. Μάλιστα προβλήθηκε από τη διοργάνωση ως η δρομέας που έκανε τα 160 χιλιόμετρα στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Ο Κώστας Παλάντζας έκανε τη Δευτέρα 35χλμ Βόλος – Αλυκές- Άγιος Στέφανος road, Άγιος Στέφανος – Κριθαριά trail, και επιστροφή Κριθαριά – Αλυκές – Βόλος road. Την Τρίτη 25km Βόλος – Αλυκές – Βόλος – Αγριά – Βόλος, την Τετάρτη Ημιμαραθώνιο Βόλος – Αγριά – Λεχώνια – Αγριά – Βόλος – παραλία, την Πέμπτη Ημιμαραθώνιο 22km Trail σε Γορίτσα, Ανεμούτσα. Την Παρασκευή 15χλμ Βόλος – Αγριά – Καρνάγιο – επιστροφή, και το Σάββατο τον Μαραθώνιο Μουτζούρης Rail Run. Η δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Άσπα Μανταλιανού επίσης συμπλήρωσε μεσα από τις προπονήσεις της τα 160 χιλιόμετρα του Grevena virtual challenge και θα βραβευθεί από τον σύλλογο των Γρεβενών.

Τον virtual Ημιμαραθώνιο Παρισιού έτρεξαν στον Βόλο σε 1 ώρα 49’59 οι Βίκυ Ελευθερίου, Νίκη Μουλά.

Την πιο όμορφη κίνηση κάνει ο 10χρονος Γιάννος Μακρυγιάννης, γιος των δρομέων – μαραθωνοδρόμων του ΣΔΥΒ Ηλία Μακρυγιάννη, Αγγέλας Αντωνίου. Ο Γιάννος που γεννήθηκε το 2011 αποφάσισε να κάνει τον πρώτο του Μαραθώνιο τρέχοντας κάθε ημέρα από 2 ως 5 χιλιόμετρα, ώστε σε περίπου 3 βδομάδες να συμπληρώσει 42.195 μέτρα. Την Τετάρτη έκανε τα πρώτα 2,5χλμ, πριν ολοκληρωθεί η πρώτη βδομάδα έφτασε συνολικά 13.340 μέτρα, και συνεχίζει.

Ποικίλες ήταν οι προπονήσεις των μελών του ΣΔΥΒ μέσα στην εβδομάδα, και ενδεικτικά μερικές από αυτές είναι οι εξής:

44 χιλιόμετρα trail run στο Πήλιο έκαναν οι Θωμάς Μαλιαχόβας, Απόστολος Μπαρμπούλης σε Χάνια – Τσαγκαράδα – Νταμουχαρη – Αη Γιάννη – Ανήλιο – Χάνια, το μισό και κάτι παραπάνω του αγώνα Ultra Pelion Trail.
28χλμ με 630μ υψομετρική σε 2 ώρες 20’ ο Χρήστος Παρασκευάς, και 20χλμ σε 1.25.49.
22 χιλιόμετρα σε 1 ώρα 24’56 ο Ζήσης Τσουρέλης.
22χλμ σε 1:47 στην Ξάνθη ο Αντώνης Νικολόπουλος, και Ημιμαραθώνιο με 567μ υψομετρική σε 1:51.
Ημιμαραθώνιο σε 2 ώρες 32’ η Λίνα Παπακυριαζή.
20χλμ trail στο Πήλιο ο Κώστας Κοτρώνης και ο Σπύρος Τρύφωνος.
Πεζοπορία 20χλμ οι Χρήστος Βαργιαμίδης- Χρήστος Μπάντης σε Καλά Νερά – Πινακάτες- Βυζίτσα- Μηλιές- Καλά Νερά.
19 χιλιόμετρα σε 1 ώρα και 25 λεπτά στο Βελεστίνο ο Στέργιος Κουσκουρίδας.
18χλμ σε 1.58 ο Μάριος Μιχαλόπουλος.
17 χιλιόμετρα trail / 904m υψομετρική σε 2ώρες 22′ ο Θανάσης Αλεξίου.
17χλμ trail στη Σκιάθο με 1.150 υψομετρική ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης.
16,5 χιλιόμετρα trail, 830 μέτρα υψομετρική σε 2 ώρες 05’ ο Κώστας Πολίτης.
16 χιλιόμετρα trail, 862 μέτρα υψομετρική οι Πέτρος Γεωργούλας, Αντώνης Αλεξανδρής, Μίλτος Καραπιπέρης.
Πεζοπορία 15,5χλμ στην Όθρυ, Ι.Μ.Κατω Ξενιάς-Βρύναινα-Τσιγγανόρεμα ο Ζήνωνας Λουλούδης.
15 χιλιόμετρα trail, 809 μέτρα υψομετρική σε 2 ώρες 04’ ο Κώστας Τσουράπας.
Αστική πεζοπορία 15χλμ στην Αθήνα από τον Γιάννη Μαντίδη.
14 χιλιόμετρα trail, 900 μέτρα υψομετρική σε 1 ώρα 30’ ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης.
14χλμ trail με 650m υψομετρική οι Λίνος Βίγκλας, Απόστολος Νέος σε 1.54.
14 χιλιόμετρα από Γιώργο Τσοκάνη, Σωτήρη Πρέντζα.
13,5χλμ trail με 700μ υψομετρική σε 1 ώρα 40’ ο Μπάμπης Δοδοντζίδης.
13χλμ σε 1.09 ο Μπάμπης Μαντζίρης.
12,5χλμ σε 1 ώρα 08’ ο Τάσος Μπαϊράμης.
Ένα εξαιρετικό μονοπάτι σε Άφησσο, Λεφόκαστρο, και Κάλαμο 12,5 χιλιομέτρων διέσχισαν οι Γιώργος Αλμπανούδης, Χαράλαμπος Γιώτας.
Δημήτρης Κυριακόπουλος 12,2χλμ σε 53’45.
11χλμ στη Καρδίτσα η Μάρω Μακροθανάση.
11χλμ οι Γιώργος Μπατζιώρας, Κατερίνα Putz.
Αποστολία Παλάσκα, Παντελής Σάμιος 11χλμ στην Αγριά.
10,5χλμ Γορίτσα Trail ο Ζαφείρης Πανόπουλος.
10,2 χιλιόμετρα από Παντελή Ζήση, Γιάννη Παπαδόπουλο.
10χλμ οι Κατερίνα Τσάγγαρη, Εύη Μυλωνά.
10 χιλιόμετρα Βόλος – Αγριά – Βόλος η Λένα Ταμπούρη.
Πεζοπορία οι Αριστος Μακρης, Γιώργος Μπατζιώρας, Δήμητρα Σιώζου, Ελένη Κουζάκη, στις γραμμές του “Μουτζούρη”, στις Μηλιές και στις Πινακάτες.
Πεζοπορία οι Χριστίνα Βαϊτσαρά, Θανάσης Ανδρουτσόπουλος στο μονοπάτι Άγιος Στέφανος Αλυκών – Κριθαριά.

120 χιλιόμετρα ποδήλατο στην Αττική Γλυφάδα Λαύριο κ.α. η Πέγκυ Μάρθα.
51χλμ ποδήλατο ο Θανάσης Αλεξίου.
42χλμ ποδήλατο ο Μπάμπης Μπάρδας στο Μνημείο στην Όθρυ, μαζί με τον Νίκο Βανικιώτη.
Mountain bike 31 χιλιόμετρα στην Όθρυ, Πετροκάναλο – Νεροσπηλιά – Φράγμα Μαυρομάτη- Άι Γιάννης Βρύναινας – Βρύναινα οι Αγαθή Λαμπροθανάση, Γιώργος Καλαντζής, Δημήτρης Ρούσης, Θανάσης Οικονόμου, Κώστας Κατσαρός, Γιώργος Προκοπίου.

Ο Άρης Γεωργαντάς, δρομέας μέλος του ΣΔΥ Βόλου από τον Στυλίδα, έκανε την καλύτερη πράξη προσφέροντας αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει