Η αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη ολοκληρώνει καθαρισμούς ρεμάτων και συνεχίζει διαγραμμίσεις σε ολόκληρη την Μαγνησία

Με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού Μαγνησίας και την οδική ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνεχίζονται καθημερινά οι παρεμβάσεις και τα έργα στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας κατεπείγον καθαρισμός υδατορεμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00€, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 8 Αυγούστου οι εργασίες καθαρισμού του υδατορέματος Αλιγαρόρεμα, σε μήκος 1.180 μέτρων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Έχοντας ως μοναδικό μέλημά μας την προστασία των ανθρώπων και των περιουσιών τους έχουμε προχωρήσει έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες».

Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει εργασίες διαγράμμισης στην Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας στα διοικητικά όρια του Νομού Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια του έργου «ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΧΡΗΣΗ ΕΤΟΥΣ 2018)» εκτελέστηκαν εργασίες διαγράμμισης επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας, από τον Ανισόπεδο Κόμβου Βελεστίνου έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Πραγματοποιήθηκε διαγράμμιση ασφαλτικού οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας σε μήκος 8,5 Km ως εξής:
Στον κεντρικό άξονα της οδού υλοποιήθηκε συνεχόμενη διπλή γραμμή πλάτους 12 εκ και διακεκομμένη γραμμή, σε θέσεις όπου εξασφαλίζεται η ορατότητα σε μεγάλη απόσταση για προσπέραση.
Στα δύο άκρα του οδοστρώματος έγιναν συνεχείς γραμμές (οριογραμμές) πλάτους 15 εκ., εκατέρωθεν, αφού προηγήθηκε ικανοποιητικός καθαρισμός τους από κάθε είδους υλικά (χώματα, απορρίμματα κλπ) μέχρι το άκρο του ασφαλτικού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 140.000,00€ και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τις πιστώσεις ΣΑΕΠ.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων παρεμβαίνει όπου κρίνεται απαραίτητο, προχωρώντας σε αποκατάσταση ζημιών οδικών οδών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, στη συντήρησή τους, είτε με νέα διαγράμμιση, είτε με τοποθέτηση στηθαίων και πινακίδων σήμανσης, είτε με νέο ασφαλτοτάπητα, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη οδική ασφάλεια σε κατοίκους και επισκέπτες. Ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται καθημερινά σε σημεία και περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει