Η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο” εναντίον της δημοτικής αρχής για το 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Παρακολουθήσαμε με αποτροπιασμό την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, κατά τη συνάντηση των φορέων στο 10ο Γυμνάσιο, να «αλλάξει την ατζέντα». Από το να συζητήσει για τη λύση ενός κοινά αποδεκτού, υπαρκτού και πάγιου προβλήματος που εμφανίζεται με την μη ασφαλή προσέλευση των μαθητών στο σχολείο, αντ’ αυτού, προσπάθησε να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ φορέων, μαθητών και φορέων αλλά και μαθητών μεταξύ τους. Δεν δίστασε δε να εμπλέξει ακόμη και να στοχοποιήσει έναν έφηβο παρουσιάζοντας την απόφαση των μαθητών να προβούν σε κατάληψη του σχολείου ως υποκινούμενη από έναν εκπαιδευτικό αλλά και τη Διευθύντρια του σχολείου, βλέποντας «κομματικούς αντιπάλους» εκεί που δεν υπάρχουν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μετέφερε την «αρένα» στα ΜΜΕ αφού με ανακοινώσεις της η δημοτική αρχή ζήτησε μέχρι και την ανάμιξη της δικαιοσύνης σε όλη αυτή τη «πολιτική συνωμοσία» που βλέπει εις βάρος της.

Βέβαια τα «κατορθώματα» της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την Παιδεία στον Δήμο Βόλου είναι γνωστά με το πιο κραυγαλέο «κατόρθωμα» της ν’ αφήσει έξω από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη σχολική στέγη τον Δήμο.

Η λογική «φτύνω – φτύνω κάτι θα κολλήσει» που έχει ως αποτέλεσμα την διαπόμπευση όσων ζητάνε από τη δημοτική αρχή να κάνει τη δουλειά της, βαπτίζοντάς τους ως «κομματικούς εχθρούς», είναι μία φασίζουσα νοοτροπία και τακτική που χρησιμοποιείται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει